Første film i fire år: Efter overgrebsanklager vender stjerneskuespiller tilbage til det store lærred

Kevin Spacey blev i 2017 anklaget for overgreb og sexchikane. Siden har han ikke været med i hverken film eller tv-serier, men nu skal han ifølge CNN spille detektiv i en ny film.

Den kommende film med Kevin Spacey bliver på italiensk, men Kevin Spaceys karakter kommer til at tale engelsk, skriver CNN. Filmen får efter planen premiere i begyndelsen af 2022. Fold sammen
Læs mere
Foto: Angela Weiss/AFP
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For første gang, siden overgrebsanklagerne mod ham kom frem i 2017, får Kevin Spacey en rolle i en film. Det skriver CNN.

Den amerikanske skuespiller skal ifølge CNN spille hovedrollen som detektiv i en kommende italiensk film. Den får titlen »L'uomo che disegnò Dio«, der betyder noget i retningen af »Manden, der tegnede Gud« på dansk.

Louis Nero, der producerer filmen, siger til CNN, at han tror, at anklagerne mod Kevin Spacey er falske.

»Jeg castede Kevin Spacey, fordi han er en god skuespiller,« siger Louis Nero.

I 2017 sagde den amerikanske skuespiller Anthony Rapp, at Kevin Spacey lagde seksuelt an på ham i 1986, da Rapp kun var 14 år gammel.

Samme år kunne CNN fortælle, at Kevin Spacey angiveligt systematisk havde sexchikaneret flere mennesker under indspilningen af Netflix-serien »House of Cards«. I 2019 blev en sag mod Spacey om et overgreb, der skulle være sket på en bar i Massachusetts i 2016, frafaldet.

Derudover har Storbritanniens prestigefulde teater The Old Vic, hvor Kevin Spacey var ansat som kunstnerisk direktør, tidligere meldt ud, at det har modtaget 20 klager om »upassende opførsel« fra Spaceys side.

Kevin Spacey blev fyret fra »House of Cards«, ligesom hans rolle i Ridley Scott-filmen »All the Money in the World« blev givet til en anden skuespiller, efter at filmen ellers var færdig. Kevin Spaceys seneste film, »Billionaire Boys Club«, blev optaget, inden anklagerne kom frem, og han har ikke været på et filmset siden, ikke indtil nu.

Spacey har ifølge CNN ikke kommenteret anklagere, men han har dog undskyldt for episoden med Anthony Rapp, selvom han sagde, at han ikke kunne huske det.

Den kommende film bliver på italiensk, men Kevin Spaceys karakter kommer til at tale engelsk, skriver mediet. Filmen kommer efter planen ud i begyndelsen af 2022.

Juleaften 2018 lagde Kevin Spacey en video ud på YouTube, hvor han ligesom sin karakter Frank Underwood i »House of Cards« talte direkte til seeren.

»Folk har prøvet at adskille os, men det bånd, vi har, er for stærkt,« sagde han i den meget omdiskuterede video, som du kan se herunder.