Mens du sov: Kevin Spacey slipper for retssag om seksuelt overgreb

Den Oscar-vindende skuespiller var anklaget for at have seksuelt forulempet en 18-årig mand på en bar i juli 2016, men nu er sagen droppet.

De mange beskyldninger har lagt Kevin Spaceys karriere i ruiner. Blandt andet blev han skrevet ud af den populære serie »House of Cards«, hvor han spillede karakteren Frank Underwood. Fold sammen
Læs mere
Foto: FILIPPO MONTEFORTE

Kevin Spacey slipper for retssag om seksuelt overgreb

Anklagemyndigheden i den amerikanske delstat Massachusetts dropper sag mod Kevin Spacey om seksuelt overgreb.

Anklagemyndigheden i Massachusetts frafalder tiltalen mod skuespiller Kevin Spacey i sag om et seksuelt overgreb. Det skriver en række amerikanske medier - herunder Reuters.

Den Oscar-vindende skuespiller var ellers anklaget for at have seksuelt forulempet en 18-årig mand på en bar i juli 2016. Beskeden om den droppede sag kommer, under to uger efter at den 18-årige mand selv valgte at trække sagsanlægget tilbage.

Det gjorde han ved en domstol i Nantucket, hvor han underskrev en erklæring om, at han gjorde det af egen fri vilje. Manden begrundede ikke sin beslutning.

Overgrebene skulle være sket på en bar på øen Nantucket, hvor den 18-årige ved navn William Little arbejdede. Da han anmeldte den prisbelønnede skuespiller sagde han, at han optog episoden på en mobiltelefon.

Spacey var af Little beskyldt for at have forulempet den unge mand ved at have berørt hans kønsorganer. Det var dog først i november forrige år, at han fortalte offentligt, hvad der skulle være sket.

Inden sagsanlægget blev trukket tilbage af Little, sagde hans advokater, at de afslørende optagelser var blevet væk.

Billedmaterialet var noget af det, som Kevin Spaceys advokater havde bedt om at se, inden en retssag om det påståede overgreb kunne gå i gang.

Spacey nægtede sig skyldig i overgrebet.

Ifølge mediet TMZ, som skulle have fået indsigt i nogle retsdokumenter, er sagen droppet, da Little ikke står til rådighed for retten længere.

Sagen har dog fået megen omtale, og det er langtfra den eneste sag om angiveligt upassende eller ulovlig opførsel fra den amerikanske skuespiller.

Sidste år blev han beskyldt for at have krænket unge mænd og mindreårige drenge seksuelt tilbage i 1992.

Desuden har Storbritanniens prestigefulde teater The Old Vic tidligere meldt ud, at det har modtaget 20 klager over Spacey om »upassende opførsel«.

De 20 klager omhandler episoder, der skulle være fundet sted, mens han besad en ledende stilling på teatret.

Spacey, som er 59 år, risikerede flere års fængsel, hvis han var blevet fundet skyldig i sagen.

De mange beskyldninger har lagt hans karriere i ruiner. Blandt andet blev han skrevet ud af den populære serie »House of Cards«, hvor han spillede karakteren Frank Underwood.

/ritzau/

Trump-støtter om muslimsk kongresmedlem: Send hende tilbage

Under et vælgermøde kom præsidentens tilhængere med tilråb, da Trump nævnte kongresmedlemmet Ilhan Omar.

En strid mellem USA's præsident, Donald Trump, og fire kvindelige kongresmedlemmer fik yderligere næring onsdag. Det skete under et vælgermøde i Greenville i delstaten North Carolina.

Trump indledte arrangementet ved at nævne en af de fire kvinder, Ilhan Omar, hvilket fik de mange tilhængere til at råbe i kor:

»Send hende tilbage, send hende tilbage, send hende tilbage.«

37-årige Ilhan Omar er muslim og fra Somalia. Hun kom til USA som flygtning i 1997 og blev allerede som barn amerikansk statsborger.

Striden mellem de fire kvinder og Trump opstod, da præsidenten søndag tweetede, at fire kvindelige demokrater i Kongressen »skulle tage hjem og rette op på de fuldstændig ødelagte og kriminalitetsramte lande, de kom fra«.

Trump har undgået at nævne kvindernes navne, men ifølge amerikanske medier har det hele tiden stået klart, hvem der er tale om.

Det drejer sig således angiveligt om Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar, Ayanna Pressley og Rashida Tlaib. Af disse er Ilhan Omar den eneste, som er født uden for USA.

Alle fire kvinder er ikkehvide og nyligt valgt til Kongressen.

Under onsdagens vælgermøde kritiserede Trump Ilhan Omar for at være antiamerikansk.

Trump mener blandt andet, at Ilhan Omar har »talt dårligt om modige amerikanere, der forsøger at opretholde fred i Somalia«, ligesom at hun ifølge ham »ser ned med foragt på hårdtarbejdende amerikanere«.

Præsidentens angreb på de fire kvinder på Twitter søndag fik tirsdag Repræsentanternes Hus til at stemme for at at fordømme Trumps udtalelser.

»Vi fordømmer kraftigt præsident Donald Trumps racistiske kommentarer, der har legitimeret og forøget frygten for og hadet mod nye amerikanere og farvede personer,« lød det.

Trump selv mener dog ikke, at hans udtalelser er racistiske.

»Kritikken bekymrer mig ikke, for mange er enige med mig,« lød det fra Trump ved et pressemøde i Det Hvide Hus mandag.

/ritzau/dpa

Repræsentanternes Hus stemmer imod rigsretssag mod Trump

Demokrat må opgive en rigsretssag mod Donald Trump efter præsidentens tweets mod kvindelige kongresmedlemmer.
Tilføjet sidste 14 afsnit med baggrund om sagen om Twitter-angrebene.

Repræsentanternes Hus i USA har stemt for at opgive en rigsretssag mod USA's præsident, Donald Trump, for nu.

Med stemmerne 332 mod 95 var der overvejende flertal for at opgive en resolution, der skulle lede til en rigsretssag mod Trump, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Manden bag resolutionen, demokratiske Al Green, have angiveligt set sit snit til at udnytte en voksende kritik af USA's præsident efter hans seneste Twitter-angreb mod kvindelige kongresmedlemmer.

Det er tredje gang, at Green må opgive at få en rigsretssag igennem mod Trump.

Imens er det første gang, at Green får en resolution afvist, mens Demokraterne har flertal i Repræsentanters Hus.

Donald Trump fejrede afgørelsen på Twitter ved at skrive:

»Dette er måske det mest åndssvage og tidskrævende projekt, jeg nogensinde har skullet arbejde på.«

»Det burde aldrig blive tilladt at gøre mod en amerikansk præsident igen.«

Tirsdag stemte Repræsentanternes Hus for at fordømme Trumps Twitter-angreb.

Teksten i resolutionen lyder:

»Vi fordømmer kraftigt præsident Donald Trumps racistiske kommentarer, der har legitimeret og forøget frygten for og hadet mod nye amerikanere og farvede personer.«

Sagen begyndte at rulle, da Trump søndag tweetede, at fire kvindelige demokrater i Kongressen »skulle tage hjem og rette op på de fuldstændig ødelagte og kriminalitetsramte lande, de kom fra.«

De amerikanske medier mener, at der er tale om demokraterne Alexandria Ocasio-Cortez fra New York, Ilhan Omar fra Minnesota, Ayanna Pressley fra Massachusetts og Rashida Tlaib fra Michigan.

Af de fire er kun Ilhan Omar født uden for USA. Hun ankom til Minneapolis i 1997 som flygtning fra Somalia.

Siden tweetet er det væltet ind med kritik både fra demokrater og verdensledere, men også flere republikanere har taget afstand fra præsidentens udtalelser.

Donald Trump forsvarede selv sine tweets mandag og sagde, at de ikke var racistiske.

»Kritikken bekymrer mig ikke, da mange er enige med mig,« lød det fra Trump ved et pressemøde i Det Hvide Hus ifølge nyhedsbureauet AP.

Senere mandag svarede de fire kvinder igen på Trumps udfald på en fælles pressekonference.

Ocasio-Cortez mener, at Trump med sine tweets forsøger at distrahere vælgerne.

»Svage hjerner og ledere udfordrer vores loyalitet til vores land for at undgå at debattere politikken,« sagde hun ifølge CNN.

Ilhan Omar var inde på det samme:

»Dette er agendaen for hvide nationalister. Det er lige meget, om det sker i chatfora, på nationalt tv eller som nu i Det Hvide Hus' have,« sagde hun på pressekonferencen.

/ritzau/