Et magtliderligt, masochistisk tudefjæs blev afsat af en hel bevægelse af tudefjæs

En politisk fange på flugt, et nyt parti, hvor ordet nyt indgår i navnet og censur af presse, komik og en af filmhistoriens største perler. Aminata Amanda Corr tager hånd om ugen, der gik.

Berlingskes kulturskribent Aminata Amanda Corr Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Det virker efterhånden som sisyfosarbejde, at pege på rablerierne, der dukker frem fra Black Lives Matter Denmark og dennes forperson, Bwalya Sørensen. Her er en kort opsummering af organisationens uge, der gak, og så gider vi altså efterfølgende ikke snakke mere om dét:

Bwalya Sørensen vidste ikke, at hendes indsamling var ulovlig, indtil hun godt vidste det, og at det faktisk hele tiden var civil ulydighed. Man må nemlig gerne bryde loven, hvis man virkelig gerne vil. Altså, medmindre man er Inger Støjberg. Amnesty håber på et hvidt overherredømme. Det samme gælder gymnasieelever i Aalborg. Hans Hyttel fra Amnesty er en hvid mand, selvom man skulle tro, at hans indisk/pakistanske rødder burde give helle for “hvid mand”-anklager. Så var der noget med en stalker i Go’ morgen Danmark, men alt i alt kan vi nok konkludere, at Black Lives Matter Denmark selv har mistet overblikket.

Der skete også ting og sager på den internationale storpolitiske scene. Den politiske fange Xing Er stak af og måtte uskadeliggøres med en bedøvende pil. Bengt Holst, videnskabelig direktør i Zoo, oplyser, at pandaen slap fri ved at kravle op ad en metalpæl og klemme sig under en eltråd. Vigtigst af alt var den enormt nuttet under hele seancen. Det kan nemlig godt være, at Kina har været lidt i modvind her i 2020, men pandaen er jo verdens mest nuttede dyr, og så kan man jo ikke blive ved med at være sur over det med de flagermus.

Den politiske fange Xing Er stak af og måtte uskadeliggøres med en bedøvende pil Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen.

New York times har fået afsat en opinionsredaktør, der lod et debatindlæg med de forkerte holdninger bringe. Det viser sig, at avisens læsere og ansatte journalister har så sarte øjenæbler, at en politisk opfordring, der afviger fra de behagelige centrum-venstre-holdninger, kan få hjernen til at eksplodere og løbe ud af ører, næse og mund. Den republikanske senator Tom Cotton argumenterede i sit indlæg for at indsætte hæren mod voldelige demonstranter og får, ganske rigtigt, tegnet et billede af sig selv som et magtliderligt, masochistisk tudefjæs, men i sidste ende viste det sig, at titlen som tudefjæs også passede på både redaktionen og læserne. Længe leve den fri presse.

Generelt er der masser af censur på menuen. En af verdens største succeser fra filmens verden, »Borte med blæsten«, er blevet fjernet fra streamingtjenesten HBO Max. Om beslutningen siger en talsperson, at  »Borte med blæsten, er et produkt af dens tid, og at den skildrer visse etniske og racemæssige fordomme, som desværre er blevet almindeligt udbredt i det amerikanske samfund.«

En af verdens største succeser fra filmens verden, »Borte med blæsten«, er blevet fjernet fra streamingtjenesten HBO Max. Om beslutningen siger en talsperson, at »Borte med blæsten er et produkt af sin tid, og at den skildrer visse etniske og racemæssige fordomme, som desværre er blevet almindeligt udbredt i det amerikanske samfund.« Fold sammen
Læs mere

Hos HBO Max forventer man ikke, at ens abonnenter er begavede nok til at skelne mellem historiske artefakter som kilde og som levn. At filmen som den første hjembragte en Oscar til en sort kvinde, er ikke noget, der er værd at tage med.

Selveste John Cleese får samme tur. UKTV vil nu ikke længere lægge hus til afsnittet “The Germans” af den populære serie »Fawlty Towers«. Og det er nok lige præcis dét afsnit, du kommer i tanke om, når nogen siger “Halløj på badehotellet”. Der er tyske gæster på badehotellet, og den kyniske, snobbede social elite-liderlige Basil Fawlty har svært ved at skjule den forbindelse, hans hjerne automatisk laver til Anden Verdenskrig. Han minder igen og igen sig selv om »don’t mention the war«. Et ikonisk citat. Men nu skal det være slut, og hvis vi bare lukker øjnene længe nok for, at det engang var en anden tid, så forsvinder det nok af sig selv.

UKTV vil nu ikke længere lægge hus til afsnittet “The Germans” af den populære serie »Fawlty Towers« med John Clees som badehoteldirektør. Fold sammen
Læs mere
Foto: DADO RUVIC.

En ny uge, et nyt parti. Tidligere Imam Ahmed Akkari, der før var kendt for at være rigtig dum og senere blev kendt for at være blevet klogere, er gået sammen med Hanna Ziadeh og Jens Bay og vil etablere et nyt centrum-venstre, hvor der skal være plads til at kaste om sig med boomer-vendingen over dem alle: »Knæfald for islam«. Det er helt enormt afslørende for, hvordan ens hjerne fungerer, når man inkluderer »ny« eller »nyt« i sit partinavn. Man har stillet sig selv spørgsmålet »hvad kan man sige om mit parti?« og svaret sig selv, at »det er nyt«.