En sladderklumme om verdensstjernens nye kæreste går verden rundt – følte sig tvunget til at springe ud

Den australske skuespiller Rebel Wilson fortalte forleden om sin nye, kvindelige kæreste på Instagram, efter en journalist havde skrevet og stillet spørgsmål om forholdet. Journalisten har nu undskyldt, og en klumme om emnet er blevet fjernet fra The Sydney Morning Herald.

»Jeg troede, jeg ledte efter en Disney-prins, men måske var det en Disney-prinsesse jeg havde brug for hele tiden,« skrev Rebel Wilson i sidste uge på Instagram om sin nye kæreste. Fold sammen
Læs mere
Foto: Patrick T. Fallon/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En sladderklumme om en kendis' nye kæreste vil sjældent gå verden rundt.

Lige nu skriver en række medier om netop en sådan, efter en henvendelse fra en australsk journalist fik skuespilleren Rebel Wilson til at offentliggøre, at hun nu er kæreste med en kvinde.

Rebel Wilson er en australsk skuespiller kendt fra film som »Pitch Perfect«, »Brudepiger« og »Jojo Rabbit«.

Henvendelsen fra journalisten, Andrew Hornery, har siden ført til heftig kritik af ham og The Sydney Morning Herald, som kritikere mener, tvang Rebel Wilson til at springe ud som bi- eller homoseksuel.

I en nu fjernet klumme skrev Andrew Hornery, at Wilson havde optrådt offentligt med sin kæreste ved flere lejligheder, herunder som vip-gæster ved en lgbt-begivenhed i Florida.

Selvom det nu er væsentlig mindre kontroversielt for en skuespiller at være biseksuel, end det tidligere har været, så handler kritikken om retten til selv at erklære sig som værende noget andet end heteroseksuel.

Det siger Lene Bull Christiansen, der er lektor på Institut for Kommunikation og Humanistisk videnskab ved Roskilde Universitet, og som blandt andet har forsket i kendiskultur.

»Der er stadigvæk nogle, der ville betragte det at være biseksuel som værende afvigende, og derfor kan man kalde en sådan historie for en overskridelse af Rebel Wilsons ret til privatliv,« siger Lene Bull Christiansen.

Hun mener, at det ikke er tilfældigt, at historien om Wilsons seksuelle orientering skulle bringes i netop et australsk medie. For dels er Rebel Wilson en af Australiens helt store stjerner i Hollywood, og dels er Australien på visse områder mere konservativt end andre dele af Vesten.

»En britisk avis ville næppe finde det nyhedsværdigt, at Wilson er biseksuel, og Berlingske ville næppe heller have skrevet historien, hvis ikke det var på grund af Wilson kritik,« siger Lene Bull Christiansen.

»Jeg har nok detaljer til at offentliggøre historien«

Nu har Andrew Hornery undskyldt, at han fik Rebel Wilson til at føle sig tvunget til at offentliggøre nyheden om, at hun (også) er tiltrukket af kvinder.

Som det ofte er i en moderne medievirkelighed, er der sket meget på få dage, men de vigtigste nedslagspunkter er, som følger:

I sidste uge skrev journalisten Andrew Hornery, der har en sladderklumme i The Sydney Morning Herald, til Rebel Wilson, og spurgte, om hun ville kommentere sit nye parforhold. Hornery havde altså fundet ud af, at Wilson danner par med Ramona Agruma, der er tøjdesigner og ligesom Wilson er en kvinde.

»Selvom jeg er klar over, at Rebels partner ikke er blevet nævnt endnu, har jeg flere kilder, der har bekræftet deres status, og jeg har nok detaljer til at offentliggøre historien,« skrev Hornery ifølge sin klumme til Rebel Wilsons repræsentanter.

»Jeg kontakter Rebel inden udgivelsen for at se, om hun vil deltage i, hvad jeg tror er en glad og uventet nyhed for hende, især i betragtning af de nylige pridefejringer,« skrev han videre og gav dem og Wilson to dage til at svare.

Der kom dog intet svar fra hverken Wilson eller Wilsons repræsentanter.

Dagen efter valgte Rebel Wilson i stedet selv at stå frem på Instagram for at fortælle, at hun nu har en kvindelig kæreste. Det fik Hornery til at skrive en klumme, som emmer af den skuffelse, man som journalist kan føle, når andre kommer først med en historie.

I den nu fjernede artikel skrev Hornery, at han fortrød at have givet Wilson mulighed for selv at kommentere på historien i avisen.

»Det var en stor fejltagelse. Wilson valgte at komme først med historien og postede om sin nye »Disney-prinsesse« på Instagram tidligt fredag morgen, den samme platform, som hun tidligere havde brugt til at prale af sin smukke ekskæreste, den velhavende amerikanske ølbaron Jacob Busch,« skrev Hornery.

Hornery brugte det engelske udtryk gazump, som betyder noget i retningen af at kræve en højere pris fra en køber af et hus, end den allerede aftalte, om Wilsons opslag på Instagram.

Klummen forårsagede voldsom kritik på sociale medier, eksempelvis fra journalisten Kate Doak.

Doak skrev på Twitter, at det åbenbart ikke var Rebel Wilsons valg at »springe ud«. Rebel Wilson svarede på tweetet, at »det var en meget svær situation«, som hun »forsøger at håndtere med ynde«.

Klummen blev altså trukket tilbage, og i en ny klumme skriver Andrew Hornery, at han har lært noget af sagen. Han skriver, at han mente, at det var en udelukkende positiv historie, som hun muligvis gerne ville være med til at fortælle.

»Så efter måneder med opslag af kvinderne sammen på Rebels Instagram-konto – fra Oscar-fester til valentinsdag og senest som vip-gæster ved World Pride polo-kampen i Florida – antog jeg, at der var gode chancer for, at hun gerne ville tale om det,« skriver Hornery i klummen.

Det var ifølge Hornery aldrig hans eller avisens mening at oute – altså fortælle om en persons seksualitet mod personens vilje – Rebel Wilson eller andre. Ifølge Hornery fulgte han bare almindelige journalistiske retningslinjer for at bede om en kommentar.

»The Herald og jeg vil gribe tingene anderledes an fra nu af for at sikre, at vi altid tager højde for det ekstra lag af kompleksitet, som mennesker står over for, når det kommer til deres seksualitet,« skriver han, og undskylder for tonen i sin nu fjernede klumme.