Efter 24 Emmy-nomineringer: Nu vender Showtime-serie tilbage

Serien om en seriemorder, der myrder seriemordere, vender næste år tilbage til TV-skærmen. Det skriver Variety.

»Dexter« var en af de serier, der var at finde på Netflix, da danskerne første gang fik adgang til den amerikanske streamingtjeneste. Fold sammen
Læs mere
Foto: Eric Gaillard/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Serien »Dexter« handlede om en seriemorder, der arbejder som retstekniker for politiet, samtidig med at han stod for den guddommelige hævn over andre seriemordere.

»Dexter« var en af de serier, der indledte den bølge af kvalitets-TV, som nu bliver taget for givet. I Danmark var »Dexter« således en af de serier, der var at finde på Netflix, da danskerne første gang fik adgang til den amerikanske streamingtjeneste.

Nu har den amerikanske TV-kanal Showtime bestilt yderligere ti afsnit af »Dexter«, som oprindeligt blev sendt fra 2006 til 2013. Det skriver Variety.

I 00erne var antihelten en arketype, der i den grad blev udforsket. Fra mafiabossen Tony Soprano i »Sopranos«, metamfetaminpusheren Walter White i »Breaking Bad« til seriemorderen Dexter. Det forklarer Kristian Lindberg, der er filmanmelder på Berlingske.

»Skaberne af »Dexter« bragte 00ernes antihelt til det absolut yderste ved at lade deres hovedperson være seriemorder og er en del af begyndelsen på fjernsynets guldalder,« siger Kristian Lindberg.

I filmverdenen har det længe været sådan, at der bliver kogt suppe på gamle ideer med remakes af – og toere til – 80er-film og uendelige efterfølgere til tegneseriefilm som nogle af de bærende elementer i filmstudiernes forretningsplaner. Dette er nu også kommet til TV-branchen.

Har man endnu ikke set »Dexter« til ende, bør man springe dette afsnit over. Seriens oprindelige slutning fik dog kritik, blandt andet fra Michael C. Hall selv, for at lægge op til, at hovedpersonen ville dø i en storm for så i næste øjeblik at dukke op som skovhugger i Canada. Konsekvenserne, som hovedpersonen havde sørget for, at andre seriemordere blev ramt af, undslap han altså selv. Dette muliggør nu, at der kan laves flere afsnit.

»Vi ville kun genbesøge denne unikke karakter, hvis vi kunne finde en kreativ drejning, som kunne være denne brillante, originale serie værdig,« siger Gary Levine, der er meddirektør for underholdning på Showtime, til Variety.

Optagelserne til de nye afsnit begynder i 2021 og forventes at blive sendt i efteråret samme år, skriver Variety.

»Dexter« blev nomineret til 24 Emmy-priser og ti Golden Globe-priser. Seriens hovedrolleindehaver, Michael C. Hall, vandt en Golden Globe for bedste mandlige hovedrolle i en TV-dramaserie i 2010.