DR vil holde lyttere med »et stille beat«

Fra og med i dag vil Rådhusklokkerne, der indleder Radioavisen klokken 12, suppleres med et underlæggende beat, der skal sikre, at lyttere ikke falder fra.

DR har i dag offentliggjort, at man har foretaget en række ændringer i forbindelse med Radioavisen, der sendes løbende gennem dagen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

»Et stille beat«

Det er en del af de ændringer, som DR i dag har implementeret i forbindelse med Radioavisen, der sendes klokken 12. Her er det normalt de velkendte toner fra Rådhusklokkerne, der anviser, at klokken har slået 12, men fra og med i dag vil klokkerne suppleres med lyden fra »et stille beat«.

Ifølge DR selv har koncernen gennemført de »største ændringer« i mange år. Det gælder ikke kun Radioavisen klokken 12, men derimod alle radioavis-udsendelser på P1, P2, P4, P5, P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz.

»Vi holder fast i en stolt arv, men bringer Radioavisen ind i en ny tid med nyt formsprog, ny lyd og fornyet relevans, lyder det fra Sandy French, der er direktør for DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter, i en pressemeddelelse.

»Justeret lydunivers«

Helt konkret har man fra DR's side valgt at forkorte afspilningen af rådhusklokkerne, fordi det eftersigende får »mange lyttere« til at falde fra.

Derudover har man altså også valgt at indlægge »et stille beat« under klokketonerne. Selv forventer DR, at lytterne vil opleve et »justeret lydunivers«.

Da Berlingske henvender sig for at høre, hvad »et lille beat« vil gøre af forskel, forklarer Sandy French, at man vil undgå at lytterne fristes til at skifte kanal.

»Introen giver en pausefølelse af, at Radioen er gået i stå. Det kan være en fristelse til at søge væk, og vi vil gerne have, at lytterne blive hængende. Så beatet er også et forsøg på at modernisere udtrykket,« siger Sandy French til Berlingske.

Moderne nyhedsformidling

Udover en ny lyd kan DR's mange lyttere - ifølge koncernen - også se frem til »en mere moderne« og »dynamisk nyhedsformidling«.

Hvad det helt konkret betyder, forklarer Sandy French, Direktør for DR Nyheder, Aktualitet og Distrikter, også i pressemeddelsen:

»Radioavisen vil fremover indeholde en sund balance mellem det væsentlige og dét, der optager befolkningen. Lytterne vil opleve, at vi i stigende grad kommer til at arbejde med dynamisk radio, hvor temposkift og stærke værter spiller en stor og vigtig rolle for at gøre Radioavisen mere forståelig for alle. Vi vil lave moderne, relevant nyhedsformidling på radio, som samler lytterne på tværs af alder, geografi, uddannelse og beskæftigelse.«

Men, hvad mener DR, når koncernen vil skabe en sund balance mellem »det væsentlige« og »dét, der optager befolkningen«?

»Når man lytter til Radioavisen, så skal man have det, som er vigtigt at vide i forhold til at kunne navigere i verden. Men det skal ikke kun være hardcore nyheder, men også de historier, som fylder, når vi danskere taler med hinanden. DR skal sørge for, at det ikke kun er væsentlighedskriteriet, der skitserer, hvad der bringes i Radioavisen,« siger Sandy French til Berlingske.

DR har også i pressemeddelelsen lagt vægt på, at man vil højne den sproglige formidling.

»Det er en kerneopgave for en virksomhed som DR, at befolkningen føler, at nyhedsindholdet er lavet til dem. DR har løbende moderniseret udtrykket, og det vil vi fortsat gøre, så Radioavisen følger med tiden,« siger Sandy French.