»Dit næste knald står skrevet i stjernerne,« skrev DR og fik kritikken til at hagle ned

Det er pseudovidenskab, lyder kritikken af DR, som i nyt datingprogram matcher personer på baggrund af stjernetegn. Kanalen retter nu ind.

I DRs nye satsning »Matchet på Mælkevejen« bliver singler matchet på baggrund af deres stjernetegn. På billedet ses et af parrene. Fold sammen
Læs mere
Foto: Andreas El-Tanany/DR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stjernerne har alligevel ikke svaret på det hele.

Det har DR erkendt og fjernet store dele af markedsføringen for kanalens nye datingprogram, »Matchet på Mælkevejen«, hvor par matches på baggrund af deres stjernetegn, kun få dage før programmets premiere i morgen, søndag.

Det skriver Ekstra Bladet.

Der var ellers ikke grænser for, hvad astrologien kunne hjælpe kærlighedshungrende mennesker med i det oprindelige reklamemateriale, som i dagevis har figureret på DRs hjemmeside.

»Astrologi er mere end poppet pseudovidenskab«, og »dit næste knald står skrevet i stjernerne«, lød det blandt andet, og de påstande er faldet flere for brystet.

Blandt andet ernæringsfaglig ekspert Morten Elsøe, som også står bag podcasten »Detox din hjerne«, hvor han søger at adskille fakta fra humbug.

»Astrologi er netop ikke andet end pseudovidenskab. Det er i bedste fald uskyldigt selvbedrag og i værste fald svindel,« skriver han på Twitter:

»Vi står midt i en infodemi, og verden har desperat brug for mere kritisk tænkning.«

Også politikerne Ole Birk Olesen (LA) og Carl Valentin (SF) har kritiseret DR for at sprede nonsens.

På det nye, opdaterede programsite er DR da også mindre skråsikker i kommunikationen og spørger nu »står dit næste knald skrevet i stjernerne?«, mens formuleringen om, at astrologi er mere end pseudovidenskab, er fjernet.

Til Ekstra Bladet skriver DR, at det er sket, i en erkendelse af at de oprindelige formuleringer »simpelthen ikke ramte skiven«, og at teksten er ændret, for at den »tydeligere flugter med programmets intention«.

Formålet med »Matchet på Mælkevejen« er nu i stedet at teste, om »megatrenden astrologi kan hjælpe dig til at udnytte dit fulde kærlighedspotentiale«.