Den har været ventet længe. Nu kommer dokumentaren om sexisme på TV 2

I over et år er der blevet arbejdet på en dokumentar om sexisme på TV 2. Nu er dokumentaren klar. »Metoo: Sexisme bag skærmen« kan streames i begyndelsen af næste uge, oplyser TV-selskab.

Jes Dorph-Petersen vil mandag optræde i en dokumentar om sexisme på TV 2. Den tidligere TV-vært afviser alle beskyldninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den har været længe ventet, og nu er der langt om længe sat premieredato på.

Således bliver den meget omtalte dokumentar om #metoo på TV 2 sendt mandag 29. november, oplyser Discovery Networks i en pressemeddelelse.

Processen, der er gået forud, har mildest talt været kaotisk og tog sin begyndelse på TV 2 sidste efterår, da en række journalister på TV 2 påbegyndte arbejdet med en dokumentar om krænkelser på TV-stationen.

Siden nåede TV 2 til den erkendelse, at det er vanskeligt at undersøge sig selv, hvorefter man forsøgte at afsætte researchen og lade andre om at kortlægge problemerne. Det er produktionsselskabet Impact TV, der er endt med at producere dokumentaren – ifølge Berlingskes oplysninger i en vis form for samarbejde med Dagbladet Information.

Dokumentaren, som har fået navnet »Metoo: Sexisme Bag Skærmen«, består af tre afsnit, som alle tre vil være mulige at streame fra mandag morgen, oplyser Discovery Networks.

Tæt ind til kroppen

Impact TV har i hele tilblivelsesprocessen holdt kortene tæt til kroppen, og meget lidt er sluppet ud undervejs. Ifølge Berlingskes oplysninger vil flere nuværende kvindelige profiler på TV 2 dog medvirke, ligesom tidligere TV 2-ansatte også vil fortælle om deres tid på stationen.

Heriblandt den tidligere journalist og vært på TV 2 Therese Philipsen, som i dag er bosat i USA, hvor hun lever af at skrive populære krimibøger under forfatterpseudonymet Willow Rose. Det skriver hun selv i forbindelse med sin seneste bog »Such a Good Girl«, hvor hun kalder bogen sin »hidtil sværeste«, fordi den rummer hendes »egen #metoo-historie«.

Én af de mænd, som vil få en hovedrolle i »Sexmisme bag skærmen« er den tidligere mangeårige tv-vært Jes Dorph-Petersen. Han blev taget af skærmen efter en intern undersøgelse af sexisme på TV 2 og blev i november sidste år forelagt anklagerne, som relaterede sig til to krænkelser af tidligere journalistpraktikanter for nu 19 og 21 år siden.

I den ene sag havde en tidligere kvindelig journalistpraktikant på TV 2 sagt, at hun tilbage i 2001 blev tvunget til sex af Jes Dorph-Petersen i dennes lejlighed i Odense.

I den anden sag var en ung kvinde, ligeledes journalistpraktikant, tilbage i 2003 angiveligt blevet udsat for uønskede seksuelle tilnærmelser af Jes Dorph-Petersen og en anden mandlig kollega.

Jes Dorph-Petersen selv afviser alle beskyldninger.

Ifølge Berlingskes oplysninger vil Jes Dorph-Petersen være den eneste mand, som navngives. Andre profilerede og tidligere højtplacerede medarbejdere på TV 2 vil blive kritiseret for at have udøvet sexisme, men de vil efter alt at dømme altså ikke blive navngivet.