Danskerne må se langt efter »Gift ved første blik« og en lang række andre populære DR-programmer

Den store nyhed på DRs halvårlige pressemøde var, at den populære dramaserie »Borgen« vender tilbage i 2022. Men derudover skal der ses langt efter faste og elskede programmer, der aflyses eller udsættes. Og så er selve julen måske i fare.

Den populære serie »Borgen« med blandt andre Sidse Babett Knudsen og Birgitte Hjort Sørensen vender tilbage til skærmen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars E Andreasen/DR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var en nyhed af de helt store, DR onsdag kunne præsentere på et pressemøde om sine kommende satsninger. Dramaserien »Borgen« vender tilbage med en ny sæson.

Flere af hovedrolleindehaverne fra de første tre sæsoner, blandt andre Sidse Babett-Knudsen og Birgitte Hjort Sørensen, vender tilbage i den nye sæson, der efter planen får premiere i 2022.

Men ud over DRs store dramanyhed, var onsdagens pressemøde præget af nedslående TV-nyt.

For coronakrisen påvirker også DRs programproduktion: Flere populære programmer kan ikke længere produceres, eller produktionen skal lægges om for at være coronavenlig.

Det gælder programmer som »Gift ved første blik«, »Øen« og en ny satsning, »Danskerne i verden«, hvor Anders Agger skulle rejse rundt i verden og undersøge danskernes aftryk på verden. Disse programmer må alle udsættes. Skæbnen er fortsat uvis for »Den Store bagedyst«, da optagelserne støder på mange udfordringer.

Den nye sæson af »Gift ved første blik« bliver udsat. Fold sammen
Læs mere
Foto: DR/ Snowman Productions.

En anden DR-produktion, der stadig hænger i en tynd tråd, er årets nye julekalender. Alle optagelserne er nemlig ikke i hus endnu, og det er derfor uvist, om julekalenderen kan nå at blive færdig og klar til december, fortalte DRs mediedirektør, Henriette Marienlund, på pressemødet.

Heldigvis regner DR stadig med at kunne vise »Hammerslag«, »Kender du typen?« og »Løvens hule«, og så vender »Aftenshowet« tilbage på kanalen på mandag.

En sommer i musikkens tegn

DR havde satset stort på sommerens mange sportsbegivenheder, men efter udsættelsen af OL og herrernes EM i fodbold satser DR i stedet på musik. For mens sommerens musikfestivaler nok er aflyst, vil DR blænde op for mere musik. Programmerne er stadig i planlægningsfasen, så de konkrete koncepter er endnu ikke klar til at blive offentliggjort.

»Vi har lagt efterspørgsler ud på det private marked, og vi havde pitchdage i sidste uge, men det er et kæmpe puslespil. Tingene griber ind i hinanden, så jeg kan desværre ikke sige mere endnu,« siger Henriette Marienlund.

Hun fortæller dog også, at DR har indkøbt en masse danske film fra 1980erne og 90erne, som danskerne kan glæde sig til at se.

»Rigtig mange danske film kan tåle både et nyt kig, hvis ikke man har fået dem set, eller et gensyn,« lyder det fra mediedirektøren.

DRs seere kan se frem til blandt andet »Italiensk for begyndere«, »Pusher«-filmene, »Efter brylluppet« og flere Lars von Trier-film.

Fællessangen fortsætter

Det vil sikkert glæde mange, at den populære fællessang med Philip Faber vil fortsætte. I første omgang indtil Sankt Hans.

Dog vil Philip Faber fra 4. maj ikke længere indtage sin chefs stue, når der blændes op for fællessangen, men i stedet vil det foregå i DR-byen, hvor gæster vil gøre dirigenten selskab fra tid til anden.

Henriette Marienlund understreger glæden ved danskernes fællessang og vil derfor også undersøge, hvordan fællessangen i fremtiden vil kunne fortsætte på kanalen.

»Vi skal finde ud af, hvordan det skal fortsætte. I første omgang vil fællessang om aftenen fortsætte gennem maj måned,« lød det fra Henriette Marienlund på pressemødet.

Af andre nyheder kunne DR meddele, at DR vil indgå i et samarbejde om en større animationsserie for børn på mere end 50 afsnit. Serien vil blive vist på Ramasjang i 2021.

Nyheder, nyheder, nyheder

Mens mange måske vil savne flere af DRs populære faste programmer, vil nyhedsområdet fortsat have allerhøjeste prioritet hos DR, der den seneste tid har sendt seks gange mere live-TV, end man plejer.

»Vi sender meget mere nyheder, end vi plejer. Vi makser ud på de ressourcer, vi har til rådighed. Både i DR Nyheder, rundt i distrikterne og faktisk også med hjælp fra mange gode kollegaer rundt om i huset,« siger DRs nyhedsdirektør Sandy French.

DR blev i starten af coronakrisen kritiseret for at sammenlægge radiokanalerne P4 og P1, men Sandy French fastholder beslutningen:

»Vi har sendt stort set samtlige pressemøder på P4, P1 og DR1. Kan man finde enkelte fejl, vi laver undervejs i denne kæmpe store oplægning og den her kæmpe store dækning? Ja. Kan man finde enkelte fejl i Berlingskes prioriteringer? Det vil jeg også tro. Jeg fortryder ingenting af det.«