Britney Spears i juridisk opgør med sin far om sit medicinforbrug

Britney Spears' advokat kræver, at sangerens far ikke længere skal være hendes værge, når det gælder hendes lægebehandling og medicinforbrug.

39-årige Britney Spears forsøger nu at blive løst fra en del af sin fars værgemål. Han har siden hendes sammenbrud i 2008 været hendes værge. Arkivfoto: Mario Anzuoni/Reuters/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det tragiske opgør om Britney Spears' ret til at bestemme over sit eget liv nåede torsdag et nyt højdepunkt i retten i Los Angeles.

Det skete, da den amerikanske sangstjernes advokat, Samuel D. Ingham III, bad dommeren om at fjerne sangerens far, Jamie Spears, som hendes værge, når det gælder hendes medicinforbrug og lægebehandling, skriver blandt andet CNN.

I stedet kræver den 39-årige Britney Spears gennem sin advokat, at hendes kvindelige manager, Jodi Montgomery, bliver hendes værge i medicinske spørgsmål.

Britney Spears' far har været indsat som hendes værge, siden hun i midten af 00erne havde en psykisk nedtur efter en skilsmisse og et alvorligt misbrugsproblem.

Allerede i november 2020 forsøgte sangeren ved retten i Los Angeles at blive løst fra farens værgemål, men det mislykkedes.

»Min klient har informeret mig om, at hun er bange for sin far,« lød beskeden dengang fra advokaten Samuel D. Ingham III.

Dengang sagde dommeren nej til ønsket, men tilføjede, at Britney Spears dog senere kunne forsøge at få fjernet sin far som værge, og det er det, som hendes advokat nu forsøger.

Værge siden 2008

Jamie Spears blev værge for sin datter, både i forhold til hendes personlige og formueretlige forhold, i 2008, men Britney Spears' manager, Jodi Montgomery, overtog i september 2019 en del af værgemålet, fordi Jamie Spears måtte træde til side på grund af helbredsproblemer.

Hverken Britney eller Jamie Spears' advokat har ønsket at kommentere sagen over for CNN.

Forholdet mellem far og datter er skidt. Jamie Spears sagde i december til CNN, at han ikke havde set sin datter siden sommeren 2020.

»Jeg elsker min datter, og jeg savner hende meget. Når et familiemedlem behøver særlig omsorg og beskyttelse, er familien nødt til at træde til for at beskytte og fortsat elske Britney betingelsesløst, som jeg har gjort de seneste 12 år. Jeg vil fortsætte med uden vaklen at elske og beskytte hende og min familie mod dem, som i egen interesse vil skade os,« sagde Jamie Spears.