Tirsdag led Britney Spears et stort nederlag: »Hun vil ikke optræde igen«

Efter sine turbulente og kriseramte 00ere har sangerinden Britney Spears haft sin far som værge. Nu er hun i gang med at gå rettens vej for at få ham ud af vagten. Men allerede nu har popstjernen lidt et stort nederlag. Hun er bange, forlyder det.

Siden 2008 har Britney Spears' far, Jamie Spears, været værge for datteren, fordi man vurderede, at hun ikke var stand til at tage vare på sig selv efter en psykisk nedtur. Det værgemål kæmper sangerinden nu for at få fjernet. Og internetkrigere står i kø for at presse på. Fold sammen
Læs mere
Foto: Valerie Macon/AFP/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hun har længe villet give sin far, Jamie Spears, sparket. Men det viser sig at være lettere sagt end gjort for den 38-årige popstjerne Britney Spears, der gav verden pophits som »Toxic« og »Baby One More Time«.

Faderen har siden sangerindens offentlige psykiske nedtur i 00erne været værge for Britney Spears med et særligt omfattende værgemål, som bruges til at beskytte ældre og mentalt syge. Men i retten i Los Angeles har Britney Spears indledningsvis fået en slem skuffelse. Retten har nægtet at gå videre med ansøgningen om at løsrive sangerinden fra faderens formynderskab. Det skriver flere amerikanske medier, herunder Variety.

Under en offentlig høring, der fandt sted tirsdag, lød det fra dommer Brenda Penny, at retten afviser at ophæve Jamie Spears' værgemål, selv om det er det udtrykkelige ønske fra sangerinden.

I retten var ordene fra Britney Spears' advokat tydelige:

»Min klient har informeret mig om, at hun er bange for sin far,« lød beskeden fra advokaten Samuel D. Ingham III:

Dog er der for Britney Spears det lyspunkt, at dommeren ikke afviste muligheden for, at hun kan forsøge at få faderens værgemål ophævet på et senere tidspunkt. En anden positiv nyhed for Britney Spears er, at finansvirksomheden Bessemer Trust er blevet udpeget til at være en del af værgemålet sammen med Jamie Spears. Det var sangerindens ønske. Men det har langtfra stillet hende tilfreds.

»Hun vil ikke optræde igen, hvis hendes far styrer hendes karriere,« sagde hendes advokat under den offentlige høring.

Britney Spears' far, Jamie Spears, forlader retten i Los Angeles 10. marts 2008. Jamie Spears været datterens værge i over 12 år, fordi man vurderede, at hun ikke var i stand til at tage vare på sig selv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Valerie Macon/AFP/Ritzau Scanpix.

Konspirationsteori?

Britney Spears' kamp for en gang for alle at slippe af med faderens kontrol har udviklet sig til en regulær internetbevægelse.

Under hashtagget #FreeBritney deler fans hjemmebryggede teorier om, hvordan faderen, der af fans bliver betegnet som en skurk, holder sangerinden fanget og stjæler hendes penge. Der har sågar været fysiske demonstrationer, der havde til formål at sætte en stopper for Jamie Spears' værgemål for datteren.

I en underskriftsindsamling med over 100.000 underskrifter bliver faderen beskyldt for stribevis af kritikpunkter. Han vil ikke at lade hende køre bil, lyder det. Hendes opkald og SMSer bliver overvåget. Hun har ikke lov til at stemme, hænge ud med nogen eller bruge penge uden tilladelse. Og ifølge underskriftsindsamlingen vil faderen få hendes børn fjernet, hvis hun ikke følger disse regler til punkt og prikke.

Men Britney Spears' far giver ikke meget for internetbevægelsen og dens mange udlægninger af sagen.

»Det er op til retten i Californien at beslutte, hvad der er bedst for min datter. Det kommer ikke nogen andre ved,« har Jamie Spears tidligere fortalt i et interview med The New York Post, hvor han samtidig stempler bevægelsen som en »konspirationsteori«.