Afløseren til Hilton-hotel fundet: Kæmpe hotelkæde rykker ind ved Knippelsbro

Spansk hotelkæde rykker ind i Ørkenfortet, Nordeas tidligere hovedsæde, på Christianshavn.

Visualisering af det nye byggeri ved Knippelsbro, der kommer til at huse hotelkæden NH Hotel Group. Illustration: ATP Ejendomme Fold sammen
Læs mere

Egentlig skulle Hilton rykke ind på den populære adresse Strandgade 7 ved Knippelsbro.

Efter uenigheder bliver det i stedet den spanske hotelkæde NH Hotel Group, der kan indtage det tidligere hovedsæde for B&W – også kendt som Ørkenfortet – efter at Nordea forlod bygningen i 2017.

Det skriver ATP Ejendomme, der skal være med til at omdanne de gamle kontorer til et hotel, i en pressemeddelelse.

»Vi er meget begejstret for det nye projekt, som giver os mulighed for at få debut i Danmark,« siger Laia Lahoz, Chief Asssets & Development Officer i NH Hotel Group, i pressemeddelelsen.

Ørkenfortet, dengang Nordea holdt til i bygningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix.

En stor del af betonkonstruktionen fra den oprindelige bygning, der er mere end 60 år gammel, skal bevares i istandsættelsen. Bygningen rummer 33.000 kvadratmeter.

Der skal efter planen etableres en trappe direkte fra Knippelsbro til havnepromenaden, som vil forbinde de to niveauer. Hotellet vil ud over næsten 400 værelser byde på en restaurant og bar, som også københavnerne kan besøge.

NH Hotel Group driver i alt 361 hoteller i 29 lande.

Ørkenfortet  er oprindeligt opført som administrationsbygning for B&W og blev indviet i 1962 efter tegninger af Palle Suenson og Kampsax. Nordea flyttede fra Ørkenfortet i 2017.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Mikkel Møller Jørgensen/Ritzau Scanpix.

Satser på turister

Hotellet håber at kunne lokke 150.000 gæster til om året, hvilket ventes at give en omsætning til turismeindustrien i hovedstaden på 300 millioner kroner om året.

»Vi tror meget på placeringen centralt i København. Der er et kvarter til lufthavnen, så turister og forretningsfolk kan komme hertil – og et kvarter til centrum, hvor der er cafeer og restaurationer, som gæsterne også kan benytte sig af. Så vi tror, at der lige netop her kan komme mange gæster,« fortæller Martin Vang Hansen, administrerende direktør i ATP Ejendomme, til TV 2.

Aftalen med Hilton-hotel faldt til jorden, da hotelkæden og ATP Ejendomme ikke kunne nå til enighed.

Det kommende femstjernede hotel forventes at åbne i efteråret 2021.

Sådan så grunden ud, før Ørkenfortet blev opført. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bent K. Rasmussen.