SPONSERET INDHOLD

Aktiv ferie: Derfor skal du til Vestsverige

På den anden side af Kattegat og Øresund finder man et slaraffenland af adrenalin-udløsende aktiviteter. Vi guider dig til de bedste adrenalin-oplevelser i Vestsverige, hvor du kan få pulsen op midt i naturskønne omgivelser med klipper, skove og vand.

Krævende cykelruter, brusende elve og trekking i de høje fjelde. Det er ikke uden grund, at Sverige er blevet populært blandt adrenalinjunkier fra hele verden. Foto: Roger Borgelid Fold sammen
Læs mere

Når adrenalinen pumper rundt i kroppen, føler vi os allermest levende. Det sus det giver at fare ned ad en brusende flod i en lille kajak, eller at hænge i en tynd tråd langt over jorden på klatreturen, finder man ikke andre steder.

Mange af disse aktiviteter forbinder vi med fjerne lande og lange rejser, men tager man den hurtige tur til Vestsverige, finder man alt det, enhver adrenalin-junkie går rundt og sukker efter. Her får du listen over nogle af de største action-sus i Sverige.

Udforsk Vestsverige på mountainbike
En mountainbiketur kombinerer det bedste fra to verdener - adrenalinpumpende action og unikke naturoplevelser.  Bølgende enge, golde klipper og kuperede skove gør Vestsverige til det ultimative sted at køre mountainbike. Og her findes et utal af muligheder. I Bengtfors er der fine muligheder for at tage afsted på egen hånd. Her er der mange stier af varierende sværhedsgrad.

De kuperede svenske landskaber indbyder til lange vandreture og trekking i bjergene. Foto: Roger Borgelid Fold sammen
Læs mere

Desuden er der her det årlige konkurrenceløb - Dalsland X-Country - med ruter på 57 km og 35 km. Løbet tiltrækker både øvede og nybegyndere, der har mod på at prøve kræfter med de to ruter, der varierer i sværhedsgrad. Dog er banen generelt ikke så teknisk svær, og derfor kan mere urutinerede ryttere også være med.

Tag på klatre-eventyr
En af Sveriges bedste klatremuligheder findes i Bohuslän i Vestsverige. Her er der mulighed for at prøve kræfter med granit, højder og styrke i smukke naturomgivelser. Både de yngste og de ældste kan være med. Også dem, der ønsker at udfordre deres højdeskræk. Der udbydes kurser for personer fra 4-70 år.

Læs meget mere om aktiv ferie i Sverige

På et typisk klatrekursus starter nybegyndere med at prøve kræfter med klatring på indendørsbaner, hvor instruktører guider til den bedste klatreoplevelse. Erfarne klatrere vil finde Lysekil interessant, hvor der er klatremuligheder med forskellige sværhedsgrader og udfordringer.

Oplev Vestsverige fra kajak
CNN har kaldt Bohusläns kyst for et paradis for kajaksejlads. Området byder da også på uberørte nationalparker, hyggelige bådskure, brusende vand og spejlblanke kanaler.

Nær grænsen til Norge findes en maritim nationalpark med over 12.000 unikke arter både under og over vand, og ved den lille by Fjällbacka ligger et kajakmekka, der er kendt som et af Sveriges bedste. Strømmen i vandet er stærk i området på grund af de mange små lokale øer, der ligger på lavt vand. Og sejler man nordpå til Grebbestad kommer man forbi flere gode badestrande, hvor man kan få et hvil efter en lang dag i kajaken.

Elve, skovsøer, skærgård og åbent hav. En tur i kano eller kajak er en oplagt måde at opleve den svenske natur på. Foto: Roger Borgelid Fold sammen
Læs mere

Langs hele kysten byder kajakvirksomheder på både endags-ture og all-inclusive-pakker. De fleste kan være med, for der udbydes både kurser for erfarne og nybegyndere.

Vandretur for krop og sjæl
På den anden side af Kattegat og Øresund venter uspoleret natur, ro og oplevelser for alle. Vandretur i Vestsverige er sundt for både krop og sjæl. På Soteledens 70 km lange vandringsrute støder man på vidtrækkende natur og kuperet terræn.

Et øjeblik oplever man den bohuslänske skærgård, hvor det salte vand bruser mod klipperne. Næste øjeblik befinder man sig i et skovmiljø med granskov blandet med løvtræ, moser og lyngheder. Klipperne er egnede til klatring, så det har man også mulighed for at give sig i kast med. Ruten strækker sig gennem 20 etaper og er markeret. Der findes læhegn og hvilehytter, som man kan låne til overnatning.

Læs mere om aktiv ferie i Vestsverige her

Dette indhold er produceret af Berlingske Media i samarbejde med en annoncør. Berlingske Medias uafhængige redaktioner har intet at gøre med udarbejdelsen af indholdet.