Bent Winther: Thulesen Dahl forlader Dansk Folkeparti på en løgn

Kristian Thulesen Dahl har efter længere tids tumult meldt sig ud af Dansk Folkeparti. Men hans forklaring er en løgn, og han har selv været en del af krisen i partiet, mener Berlingskes politiske kommentator.

Kristian Thulesen Dahl har onsdag meldt sig ud af Dansk Folkeparti.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter længere tids uro og konflikter har Kristian Thulesen Dahl onsdag meldt sig ud af Dansk Folkeparti.

En svær beslutning, ifølge hans egen udmelding på Facebook, og konsekvensen af, at han ikke længere vurderer, at der er en vej ud af problemerne, selvom han »hver eneste dag« har håbet, at »det kunne blive godt igen«.

Ifølge Berlingskes politiske kommentator, Bent Winther, er det dog ikke hele sandheden om Kristian Thulesen Dahls opsigtsvækkende farvel til det parti, han selv var med til at stifte i 1995.

»Kristian Thulesen Dahl forlader Dansk Folkeparti på en løgn. Han har, skriver Thulesen Dahl på Facebook, håbet, at der var en vej ud af problemerne uden at nævne, at han selv har været en stor del af dem. Og han nævner ikke sit nære forhold til Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, med et ord,« siger Bent Winther.

»Det kan ikke undgå at ramme ham, når han som ventet vender tilbage til politik i et nyt parti. Troværdigheden har lidt et knæk, og mange vil anse ham for at være en overløber, der kun tænker på sig selv og ikke kan finde ud af at give en ordentlig officiel og sand forklaring på at forlade det parti, han har været ned til at stifte,« tilføjer Bent Winther.

Intet tab for DF

Selvom Thulesen Dahl nu er det 11. medlem af Dansk Folkepartis folketingsgruppe, der forlader partiet på under et halvt år, vurderer Bent Winther ikke, at det giver nogen større hovedpine hos formand Morten Messerschmidt og resten af partiet. Forholdet mellem Thulesen Dahl og Messerschmidt har været anstrengt gennem længere tid, og især siden Messerschmidt i januar vandt valget om posten som partiets nye formand.

»Thulesen havde givet vis håbet på, at han ville blive smidt ud af partiet. Det martyrium har Morten Messerschmidt ikke villet give ham,« vurderer Bent Winther.

»I den nuværende situation er det ikke noget tab for DF. Snarere en lettelse, men at den tidligere partiformand gennem mange år melder sig ud er et udtryk for den monumentale krise, partiet befinder sig i. Der er en kamp for overlevelse for er parti, der for syv år siden fik 21 procent sf stemmerne, som ikke er set før.«

Det er stadig uvist, hvad Kristian Thulesen Dahl skal efter sit farvel til DF. Vælger han at følge Inger Støjberg, har hun allerede meddelt, at hun står klar til at modtage ham i sit nye parti.

»Hvis han kan se sig selv i Danmarksdemokraterne, så er han selvfølgelig velkommen,« sagde Inger Støjberg efter nyheden om Thulesen Dahls exit.