Vil gøre det af med e-mails: Nu er it-selskab klar til at gå på børsen

Det amerikanske it-selskab Slack, der er blevet kendt for dets uortodokse chat- og meddelelsessystem, er endelig klar til at blive børsnoteret. Med en værdi på omkring 46 milliarder kroner tegner virksomhedens notering til at blive årets hidtil største it-børsnotering i USA.

Slack er et af de nyere softwarefirmaer, som har oplevet en stor fremgang. Med over 8 millioner aktive brugere og 46 millarder kroner i værdi udgør firmaet en væsentlig konkurrent til Skype, Facebook og Google Hangouts. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIC BARADAT/AFP/Ritzau Scanpix

It-selskabet Slack, der står for et af de mest populære kontor-chat programmer, gør klar til at blive børsnoteret. Således har firmaet ifølge en pressemeddelelse mandag indgivet en begæring til de amerikanske handelsmyndigheder, Securities and Exchange Commission (SEC), om at blive børsintroduceret.

Det skriver Quartz.

»Den offentlige notering forventes at træde i kraft, efter SEC færdiggør dets anmeldelsesproces« skriver firmaet i pressemeddelelsen, der blev offentliggjort på deres blog. Slack vil - ifølge Quartz - ikke på nuværende tidspunkt røbe yderligere detaljer om de fremtidige planer for noteringen.

Slack startede i 2009 som et fejlslagent videospilsfirma kaldet Tiny Speck, der lukkede i 2012. Med Stewart Butterfield i spidsen, der tidligere havde stået bag Yahoos fototjeneste Flickr, opstod Slack og blev hurtigt kendt for sit noget anderledes chat- og meddelelsesprogram af samme navn. I starten blev det brugt som firmaets interne kommunikationsværktøj, men har vist sig at være populær blandt andre brugere. I stedet for at kommunikere via mails eller SMS, kan man sende beskeder i små chatgrupper, som også indeholder værktøjer til projektstyring.

Dette skærer ned på antallet af interne e-mails, og virksomheder tog hurtigt værktøjet til sig.

Over 200.000 organisationer og firmaer bruger i dag programmet, skriver Quartz.

Programmet har vist sig at være så populært, at investorer som Microsoft og Amazon tidligere forgæves har tilbudt at købe tjenesten ifølge Finans.dk.

Programmets unikke egenskaber samt firmaets eksplosive vækst har gjort, at Slack nu udgør en ny og potentielt betydelig konkurrent til andre tjenester som Skype, Facebook og Google Hangouts. Med dets værdi på omkring 46 milliarder kroner og over 1.000 ansatte kan noteringen blive årets hidtil største it-børsnotering, skriver Computerworld.

Ifølge selskabet benyttes programmet af over 8 millioner aktive brugere og over 3 millioner betalende brugere hver dag.