Tirsdagens aktier: Pandora og Danske Bank topper let positivt marked

DANSKE BANK-RESULTS/
Arkivfoto: Danske Bank. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters Staff

Med smykkeselskabet Pandora og Danske Bank som højdespringere er det danske aktiemarked åbnet i let positivt terræn tirsdag, efter at begejstringen, som eller prægede mandagen, ud på dagen blev vendt til pessimisme.

Det skete efter et svært skuffende amerikansk ISM-tal og meldingen om genindførsel af amerikansk told på stål og aluminium importeret fra Brasilien og Argentina.

Men mismodet synes igen forsvundet tirsdag morgen, hvor C25-indekset stiger med 0,4 pct. til 1219,32 efter knap ti minutters handel.

Og for Pandora er nyhedsstrømmen også mere positiv tirsdag morgen, efter at selskabet fredag var ramt af udfordringer med et elektronisk kassesystem. Vanskeligheder, som udløste store kursfald fredag og mandag.

Siden har svenske Handelsbanken dog løftet sin anbefaling af Pandora til »køb« fra »hold«. Kursmålet på 300 kr. er samtidig fastholdt, fremgår det af data fra Bloomberg News.

Pandora-aktien stiger i den tidlige handel med 1,1 pct. til 267,20 kr. efter dyk på henholdsvis 5,1 pct. og 3,2 pct. fredag og mandag.

Danske Bank med lille opjustering

Efter dansk lukketid mandag blandede Danske Bank sig i nyhedsbilledet med en lille opjustering af forventningerne til hele årets overskud.

Det skete, fordi banken nu regner med, at salget af LR Realkredit, som Danske Bank og en række andre banker i april indgik en aftale om at afhænde til Nykredit, nu ventes at være afsluttet helt inden årets udgang.

Salget giver Danske Bank en engangsindtægt på 700-800 mio. kr., og banken forventer nu at lande et resultat efter skat i midten af spændet på 13-15 mia. kr. Tidligere regnede banken med at lande i den lave ende af det spænd.

Danske Bank løftes fra morgenstunden med 0,9 pct. til 92,82 kr. efter en stigning på 0,5 pct. mandag - blandt andet understøttet af pænt stigende obligationsrenter.

Chemometec stadig i vælten

Blandt børsens traditionelle miniputter er der stadig rampelys til Chemometec, som fredag og mandag blev handlet voldsomt meget i forhold til normalen.

Det skete efter fyringen af topchef Michael Eising fredag, som blev annonceret i en kryptisk meddelelse indeholdende en anmodning om at suspendere aktien.

Den opfordring blev afvist af Nasdaq, men skabte alligevel så stor usikkerhed i markedet, at Chemometec fredag faldt over 20 pct.

Mandag lå aktien længe til et større comeback, efter at Chemometec har sat navn på efterfølgeren i direktørstolen - Steen Søndergaard - og afkodet noget af mystikken i fredagens meddelelse.

Men ud på dagen gik bevægelsen i sig selv, og aktien endte blot 0,5 pct. højere. Tirsdag morgen stiger den med 3,4 pct. til 213 kr.

/ritzau/FINANS