Stort pres før historisk lancering: »Den vigtigste dag for Apple i lang tid«

Apple præsenterer tirsdag aften sin nye iPhone 12, som højst sandsynligt bliver den første med 5G-forbindelse. Investeringseksperter vurderer, at lanceringen kan få stor betydning for Apple-aktien og aktiemarkedet som helhed.

Det er et år siden, at Apple-topchef Tim Cook stod på scenen og præsenterede iPhone 11-telefonerne, som formåede at vende flere års faldende iPhone-salg. Årets iPhone 12-telefoner bliver præsenteret tirsdag aften dansk tid. Fold sammen
Læs mere
Foto: Josh Edelson/AFP/Ritzau Scanpix

Apple præsenterer tirsdag aften dansk tid de nye iPhone 12-telefoner, som højst sandsynligt bliver de første af sin slags med 5G-forbindelse. Apple er den sidste store telefonudbyder, som mangler at lancere en 5G-telefon, hvorfor der er store forventninger til tirsdagens præsentation.

»Det er den vigtigste dag for Apple i meget lang tid,« siger investeringsstrateg i Danske Bank Lars Skovgaard Andersen.

Forventningens glæde blandt investorerne til Apples lancering var ifølge Lars Skovgaard Andersen også grunden til, at Apple-aktien mandag steg med 6,4 procent. Derfor kan det også slå aktien hårdt tilbage, hvis præsentationen skuffer.

»Det nytter ikke noget, at de bare præsenterer en smart, ny 5G-telefon – de skal også fremlægge en holdbar strategi for, hvordan de kommer til at tjene penge på den,« siger han og tilføjer:

»Selskabet er samtidig så stort, at et tilbageslag kan medføre skvulp på det øvrige aktiemarked.«

Skal fortsætte vækst

Investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen forventer ikke, at Apple kommer til at levere store mirakler på tirsdagens præsentation. Alligevel mener han, det er vigtigt for selskabets aktie, at Apple præsenterer noget fornuftigt.

»Apple kommer næppe med noget sensationelt. De vil formentlig fortælle om en ny iPhone, og at de er klar til 5G,« siger han.

Teknologiaktierne har i høj grad drevet det amerikanske aktiemarked til nye rekorder i 2020 på trods af den økonomiske krise, som coronavirussen har medført. Her har Apple været en af de helt store drivkrafter. Selskabet, der er et verdens mest værdifulde målt på markedsværdi, er vokset mere end 20 procent i de seneste tre måneder, hvilket blot lægger yderligere pres på Apple forud for tirsdagens præsentation.

»De har en enormt høj værdi og en kæmpe indtjening, men de skal hele tiden bevise, at de kan fortsætte med at vækste for at retfærdiggøre den høje aktiekurs,« siger Lars Skovgaard Andersen.

Kan udrulle 5G i USA

Investeringsstrategen mener, det er vigtigt for Apple at komme i gang med 5G for ikke at miste det vigtige kinesiske marked, hvor konkurrenterne udnytter, at 5G-nettet allerede er rullet ud. I USA er udviklingen gået langsommere, men Lars Skovgaard Andersen vurderer, at en ny iPhone med 5G-forbindelse kan sætte det sidste og afgørende skub i at få det meget omtalte 5G-net til USA.

»Hvis nogen kan sætte gang i udrulningen af 5G-netværket i USA, er det Apple. For dem, som tror på 5G, er dette derfor en mærkedag,« siger han.

Apple lancerer telefonen på en virtuel præsentation klokken 19 dansk tid.