Storbanker sænker Novozymes kursmål efter skuffende regnskab

Både UBS og Goldman Sachs kalder Novozymes' 2019 forventninger for optimistiske. Goldman løfter dog sin anbefaling på aktien efter sidste uges nedtur.

Hverken UBS og Goldman tror Novozymes kan nå sit omsætningsmål for 2019. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novozymes leverede i sidste uge et skuffende regnskab, og det har nu skabt opmærksomhed hos globale investeringsgiganter.

Både UBS og Goldman Sachs er mandag ude med rapporter om den danske enzymvirksomhed, hvor de begge skærer i kursmålet for Novozymes og fremhæver en række udfordringer for 2019. UBS er den mest pessimistiske, og den schweiziske bank fastholder sin salgsanbefaling og sænker kursmålet til 255 kroner fra 270. Det indikerer at fald på 7,6 pct. fra mandagens kurs omkring 276 kroner.

Goldman Sachs reducerede kursmålet til 279 kroner fra 300 kroner, hvilket peger på en 1,1 pct. mulig gevinst. Den amerikanske storbank har imidlertid også hævet sin anbefaling på Novozymes til »neutral« fra »sælg,« efter aktien styrtdykkede på ryggen af regnskabet i sidste uge. Novozymes-aktien sluttede sidste uge med et tab på 11 pct. - det største ugentlige tab siden oktober 2016.

Novozymes sagde i forbindelse med regnskabet, at ledelsen forventer en omsætningsstigning på tre til seks pct. i 2019. Både UBS og Goldman vurderer dog, at det bliver svært at nå seks pct. vækst på grund af modvind på markedet i Mellemøsten, udfordringer i USA og lavere oliepriser som gør biobrændsel mindre attraktivt. Derfor tror de væksten kommer til at ligge nærmere tre pct. Derudover er bankerne også usikre på, hvad der sker med Novozymes' alliance med agrogiganten Monsanto efter Monsanto købte den tyske kemikæmpe Bayer.

»Vi tror, det vil være for krævende at nå omsætningsmålet, særligt set i lyset af den begrænsede gennemsigtighed og makro- og geopolitiske usikkerheder, der kunne påvirke nogle af virksomhedens nøglehandelsmarkeder,« skriver Goldman analytikerne i deres rapport.

Ud af 24 analytikere, der dækker Novozymes, har otte en købsanbefaling på aktien, 10 er neutral,e mens seks anbefaler at sælge. Det gennemsnitlige kursmål er 307 kroner, cirka 12 pct. højere end mandagens kurs.