Nu handler alt om G20: Aktier nervøse inden Trumps Kina-møde

Deal eller no deal? Trump skal mødes med den kinesiske præsident Xi Jinping over weekenden. Udfaldet kan vise sig at være afgørende for aktiemarkedets fremtid på den korte bane. Investorerne holder sig på sidelinjen indtil, der er mere klarhed.

JAPAN-G20-SUMMIT
Statsledere fra hele verden er samlet i Osaka i Japan til G20-mødet. Her Donald Trump, Japans premierminister Shinzo Abe og Kinas præsident Xi Jinping. Foto: Brendan Smialowski/AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

God morgen,

Og velkommen til ugens sidste handelsdag, hvor der kun er én ting i investorernes tanker: G20-topmødet i Japan, hvor den amerikanske præsident Donald Trump skal mødes med sit politiske modstykke Xi Jinping lørdag.

For aktier kan det blive afgørende, hvad der bliver aftalt mellem de to præsidenter, og markedet er forståeligt tilbageholdende fredag morgen. I Asien er de fleste børser i rød, mens futures i Europa og USA peger på ultrasmå bevægelser, når markedet åbner.

Handelskrigen har nemlig været et af de afgørende temaer for finansmarkedet det seneste års tid, og frygten for en længerevarende strid mellem de to stormagter har flere gange skabt frygt og tumult.

Det så vi senest i maj, hvor Trump uventet indførte straftold på en række kinesiske varer, hvilket udløste en flere uger lang aktienedtur. Markedet er siden kommet tilbage - med stor hjælp fra nogle imødekommende centralbanker - og det toneangivende amerikanske S&P 500 indeks er siden starten af juni steget mere end 6 pct.

Aktiestrateger er håbefulde inden Trumps møde med Xi, men de forventer ikke en endelig handelsaftale over weekenden. I stedet satser de på en våbenhvile i konflikten, der kan give mere tid til at blive enige om nogle af de udestående problemer. USAs finansminister Steven Mnuchin fortalte tidligere på ugen, at de to lande nu er 90 pct. af vejen til en aftale, men samtidig har Trumps øverste økonomiske rådgiver, Larry Kudlow, sagt, at amerikanerne er parate til at lægge yderligere straftold på kinesiske varer efter weekendens møde. Det er altså vanvittigt svært at forudsige, hvad der kommer til at ske.

»Investorerne holder vejret inden G20-mødet starter i Osaka i dag,« skriver Ipek Ozkardeskaya, senior markedsanalytiker hos London Capital Group, i en kommentar. »Selvom chancerne for en aftale denne weekend er lave, vil investorerne holde fast i enhver udvikling, der kunne antyde, at der snart kommer en løsning på striden, der nu har været et år.«

Få Berlingskes Børsbarometer - hver dag


Hold dig opdateret med alt, hvad der sker på aktiemarkederne. Med Berlingske Business’ ugentlige aktieklumme får du det fulde overblik over finansmarkederne i ind- og udland og en analyse af, hvor finansmarkedet er på vej hen.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bliver du klædt på til hele børsugen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske mandag-fredag sender mig de seneste nyheder om aktier obligationer investeringer og status fra verdens børser. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Det kan også rykke markedet i dag

  • Kl. 14.30: USA - privat forbrug og personlig indkomst for maj
  • Kl. 14.30: USA - PCE-kernedeflator for maj. Det er den amerikanske centralbanks foretrukne nøgletal for at måle inflationen
  • Kl. 16.00: USA - Michigan-tillidsindeks for maj

Virksomheder i fokus

  • Lego-familiens pengetank Kirkbi køber sammen med amerikanske Blackstone og CPPIB det britiske selskab Merlin Entertainments, der blandt andet ejer Legoland i Billund.
  • De amerikanske sundhedsmyndigheder FDA's har godkendt Genmab til at markedsføre sit førende kræftmiddel, Darzalex, sammen med kræftmidlet Revlimid som førstebehandling af knoglemarvskræft i USA.
  • Chr. Hansen - Barclays har sænket kursmålet til 700 kroner fra 800 kroner. Aktien faldt 14 pct. torsdag til en kurs på 624,20 kroner.

Markederne lige nu - Kl. 8:25

Asien
Hong Kongs Hang Seng: -0,5 pct.
Kinas Shanghai Composite: -0,6 pct.
Japans Nikkei 225: -0,3 pct.
Sydkoreas Kospi: -0,1 pct.

Europa (futures)
Euro Stoxx 50: -0,1 pct.
Tysklands DAX 30: +0,1 pct.
Storbritanniens FTSE 100: -0,1 pct.

USA (futures)
S&P 500: +0,03 pct.
Nasdaq: -0,1 pct.
Dow Jones Industrial Average: +0,1 pct.

Råvarer:
Olie (Brent): -0,5 pct. til 65,38 dollar
Guld: +0,5 pct. til 1.419,05 dollar

Valuta:
1 dollar koster: 6,57 kroner
1 pund koster: 8,32 kroner