Novo Nordisk og Genmab springer til tops i grønt marked

(ARKIV) Novo Nordisk i Bagsværd, den 1. februar 2017.  (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe

Novo Nordisk og Genmab sprinter sig til tops kort inde i tirsdagens handel, hvor C25-indekset samlet set stiger 1,1 pct. til indeks 1124,88. Også Ambu er blandt de mest stigende selskaber fra handelsstart.

Genmab har forud for børsens åbning annonceret, at selskabet har udvidet sin partneraftale med amerikanske Janssen og er enedes om at samarbejde om at udvikle en ny generation af et CD38-antistof, Hexabody-CD38.

Aftalen bygger på de seneste års parløb, Genmab har haft med Janssen om det storsælgende kræftmiddel, Darzalex, der også tilhører klassen af CD38-antistoffer.

Ifølge den nye aftale med Janssen skal Genmab betale for forskning og udvikling af den nye generation, Hexabody-CD38, frem til såkaldt proof-of-concept, det vil sige indtil, de afsluttende studier kan indledes.

Kort inde i dagens handel stiger Genmab-aktien 2 pct. til 1200 kr.

Fredag endte C25-indekset dagen med en stigning på 0,5 pct. til 1112,86, hvilket var en smule under den generelle udvikling på tværs af Europa.

Justeringer i massevis

Med til at lægge en dæmper på det danske eliteindeks fredag var Novozymes, som blev sendt til bunds i eliteindekset, efter at selskabet nedjusterede forventningerne til året for anden gang på to måneder.

Udmeldingen resulterede i, at en lang række analysehuse justerede deres kursmål og anbefalinger for Novozymes-aktien, og fredag aften fulgte investeringsbanken Credit Suisse med.

Kursmålet for aktien i Novozymes blev af investeringsbanken sænket til 345 kr. fra førhen 360 kr. Anbefalingen af aktien fastholdes på »outperform« af Credit Suisses analytiker Mathew Hampshire-Waugh. Det nye kursmål indikerer et positiv potentiale på 12,7 pct. i forhold til lukkekursen fredag.

Novozymes-aktien vinder 0,5 pct. til 307,50 kr.

Amerikanske Morgan Stanley har løftet sin anbefaling af aktien i Mærsk Drilling, der på børsen går under navnet The Drilling Company of 1972.

Anbefalingen er nu »overvægt« mod tidligere »ligevægt«, fremgår det af data fra Bloomberg News. Aktien havde første handelsdag 5. april, hvor den lukkede i 555 kr.

Drilling-aktien får fra den 24. juni desuden en plads i eliteindekset. Det sker på bekostning af Sydbank-aktien. Aktien stiger 2,3 pct. fra morgenstunden til 443,80 kr.

Derudover har britiske Barclays hævet både kursmål og anbefaling for aktien i Novo Nordisk. Anbefalingen lyder nu på »ligevægt« mod tidligere »undervægt«, og kursmålet er løftet til 325 kr. fra 275 kr.

Novo Nordisk-aktien stiger med 4,5 pct. til 338,30 kr.

I småtingsafdelingen har DSV fået sænket kursmålet til 610 kr. fra 630 kr. af Mainfirst. Anbefalingen »neutral« fastholdes, viser data fra Bloomberg News. DSV-aktien avancerer efter få minutters handel 0,3 pct. til 613 kr.

Regnskab og trafiktal

Agat Ejendomme er tirsdag på banen med regnskab for selskabets første kvartal. Selskabet venter i det forskudte regnskabsår 2019/20 et samlet koncernresultat før skat på 20-30 mio. kr.

Efter kors tids handel tirsdag ligger Agat-aktien uændret til 4,12 kr.

Klokken 11.00 leverer SAS trafiktal for maj. De seneste trafiktal fra selskabet viste, at SAS var hårdt presset af den strejke blandt nordiske piloter, som lå i slutningen af april.

SAS-aktien dykker fra handelsstart med 0,8 pct. til 9,25 kr.

/ritzau/FINANS