Novo-aktien stiger til vejrs efter udmelding fra storbank

JP Morgan slutter sig til gruppen af 16 andre investeringshuse, der har positiv anbefaling på den danske børsdarling. Den amerikanske storbank forudser, at aktien kan stige 14 pct. det næste år.

ARKIVFOTO Novo Nordisk's administrerende direktør Lars Fruergaard Jørgensen præsenterer årsregnskab d. 2. februar 2017- - Se RB 7/6 2017 07.09. Den danske insulingigant Novo Nordisk er midt i intense forhandlinger med amerikanske indkøbere, som har store konsekvenser for Novos fremtidige indtjening. . (Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Novo Nordisk har haft en glimrende dag på børsen, efter virksomheden mandag morgen vågnede op til en positiv udmelding fra JP Morgan.

Den amerikanske storbank har hævet sin anbefaling på aktien til »overvægt« fra »neutral« og løftet kursmålet til 340 kroner fra 290 kroner. Aktien er steget 3,5 procent til 298,85 kroner og bliver nu handlet til det højeste niveau siden starten af oktober.

Novo Nordisk aktien er blevet sendt højere mandag af en positiv JP Morgan anbefaling. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nasdaq OMX Copenhagen .

Med den nyfundne optimisme over for Novo Nordisk, tilslutter JP Morgan sig 16 andre investeringshuse, der har en »køb«- eller »overvægt«-anbefaling på Novo Nordisk-aktien. 14 har en »hold« eller »neutral« anbefaling, hvorimod fem anbefaler at sælge. Det gennemsnitlige kursmål ligger på 314,73 kroner, hvilket er 5,3 procent højere end mandagens niveau ifølge Bloomberg data.

»Efter tre års volatilitet og underperformance tror vi nu, at Novo er ved at komme ind i en ny periode med bæredygtig vækst, hvilket burde hjælpe aktierne til at outperforme,« siger et hold af aktieanalytikere hos JP Morgan i deres rapport.

»Når vi kigger ind i 2019, ser vi modvinden mod insulinforretningen lette,« lyder vurderingen fra investeringsbanken, der samtidig hæfter sig ved, at Novos nye lanceringer Ozempic og oralt semaglutid »forventes at slå forventningerne i 2019 og 2020.«

Ozempic er et nyt insulinpræparat, der blev lanceret i sommer og kun skal tages en gang om ugen.