Norwegians aktie fortsætter fald: »Investorer frygter katastrofen«

Aktien i flyselskabet Norwegian Air Shuttle falder onsdag 7 pct. efter en nedtur i samme størrelsesorden tirsdag, efter at en af selskabets største obligationsejer har sagt nej til udskydelse af snarlig forfalden obligationsgæld.

Kursudviklingen afspejler ifølge investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet, at investorer »frygter katastrofen«.

Norwegian har foreslået sine obligationsinvestorer sikkerhed i afgangs- og landingsrettigheder i Gatwick lufthavn og en bedre indfrielseskurs som modydelse for en forlængelse af to obligationslån, som har forfald til december og næste år og tilsammen løber op i 3,5 mia. norske kr.

Hedgefonden Sissener Canopus, som er en af de største obligationsejere i obligationen NAS07, der har et forfald på 250 mio. euro til december, udtrykker sig over for Finansavisen afvisende over for forslaget.

»Vi er ganske skeptiske for at sige det mildt,« siger Philippe Sissener, som er ansvarlig for obligationerne hos Sissener til den norske avis.

Han mener, at problemet hos Norwegian stikker dybere end bare de forestående forfald af obligationslånene.

»Selskabet er fejlfinansieret, og de lider overalt. Norwegian betaler for høje renteomkostninger og leasingomkostninger. Balancen er strakt maksimalt og hæmmer også selskabet i form af, at andre finansieringsløsninger bliver utilgængelige.«

»Indløsere til kreditkortselskaberne har reduceret kreditlinjerne, og det er kritisk,« siger Sissener.

Onsdag middag var Norwegians aktie ned under kurs 29, mens tegningskursen i forbindelse med en kapitaludvidelse i marts var på 33. En kurs i det aktuelle niveau taler ifølge Per Hansen fra Nordnet sit eget tydelige sprog.

»Investorerne er bange for, at der kommer endnu en kapitaludvidelse - eller måske endda det, som er værre. Ingen investorer, som har købt de seneste fem år, er nu »i pengene«.«

»Norwegian er historien om højt at flyve, dybt at falde. Investorerne frygter ikke kun en hård landing, men nok snarere en katastrofe,« lyder det fra Per Hansen.

/ritzau/FINANS