Netflix med ærlig udmelding til aktionærer trods fremgang under coronakrisen

Streamingtjenesten Netflix oplever stor fremgang på trods af coronakrisen. Selskabet lover at fortsætte med at smide nyt indhold på sin tjeneste. Men nye filmoptagelser kan blive besværlige, lyder det i et brev til aktionærerne.

Serien om den amerikanske tigerparkejer Joe Exotic har været stærkt medvirkende til, at Netflix har haft massiv kundetilgang under coronakrisen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Netflix/AFP/Ritzau Scanpix

En streamingtjeneste som Netflix har kronede dage, når regeringer verden over beder sine borgere om at blive hjemme.

Netflix fik 15,7 millioner nye abonnenter i første kvartal. Det stigende antal kunder skyldes hjemmekarantæne på grund af coronakrisen. Det fremgår af selskabets kvartalsregnskab ifølge Variety.

Filmtjenesten havde ellers kun forventet at få omkring syv millioner nye abonnenter i de første tre måneder af 2020.

Netflix oplyser, at de forventer at udgive mere originalt indhold i 2020 end sidste år, men produktionen bliver ikke den samme lige foreløbig, skriver Netflix til sine aktionærer.

Netflix havde i første kvartal en omsætning på 5,8 milliarder dollar (cirka 40 milliarder kroner).

Efter tirsdagens offentliggørelse af kvartalsregnskabet steg Netflix-aktien i tirsdagens eftermarked i USA med en procent.

Aktien i Netflix var i forvejen steget med 34 procent siden nytår, da investorerne har haft øje for, at nedlukningerne på grund af virusudbruddet har gavnet den store streamingtjeneste, skriver Ritzau Finans.

Løber ikke tør for serier

Især Netflix-serien »Tiger King« har slået igennem lydmuren og hevet seere til tjenesten.

Blot i USA gik der kun ti dage fra premieren til at 34,3 millioner havde klikket sig i ind på dokumentarserien om den excentriske »bonderøv« og tigerparkejer Joe Exotic og hans indædte kamp mod rivalen Carole Baskin.

Selskabet oplyser, at det stadig vil sende nyt indhold ind på filmtjenesten, selv om coronakrisen hærger. Det sker på trods af usikkerhed om, hvornår de kan begynde at optage nye film.

»Ingen ved, hvor længe der vil gå, før vi sikkert kan genoptage den fysiske produktion i forskellige lande, og så snart vi kan, afhænger det af, hvad der kan lade sig gøre med internationale rejser, og hvordan forhandlinger med forskellige ressourcer (talent, scener og post-produktion eksempelvis) folder sig ud,« skrev Netflix i et brev til sine aktionærer ifølge Bloomberg, der samtidig skriver, at selskabet vil fokusere på bl.a. animerede film, mens coronakrisen fortsætter.

Selvom Netflix oplever øget interesse for tjenestens indhold, forventer de, at det ikke varer ved.

»Vi forventer, at seertallene vil falde, og at stigningen i abonnenter vil aftage i takt med at hjemmekarantænen slutter, hvilket vi håber snart sker,« står der i kvartalsregnskabet.