Middagsaktier: Pandora trækker C25 frem - gevinsten hives ud af Mærsk

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: JACOB GRONHOLT-PEDERSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For fjerde handelsdag på stribe trækker smykkeselskabet Pandora pænt op på det danske aktiemarked tirsdag formiddag, hvor eliteindekset herhjemme, C25, ellers er delt nogenlunde på midten.

Sammen med Pandora trækker selskaber som Ambu og Genmab pænt op, mens bunden indtages af Mærsk-aktierne.

Inspirationen i markedet kommer tirsdag i højere grad fra reelle selskabsnyheder - og nyt fra regnskabsfronten fra flere af de danske selskabers konkurrenter og partnere.

Dermed sættes det benhårde fokus på brexit, økonomisk vækst og handelskrig for en stund på pause, efterhånden som den danske regnskabssæson også nærmer sig et noget højere gear.

»Vi har lidt stilstand mellem Kina og USA. Det ser ud til, at der kommer en delaftale, og siden har der ikke været så meget nyt der. Der er meget fokus på regnskaberne i den kommende periode - særligt med fokus på, hvad selskaberne forventer for fremtiden,« siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

C25-indekset stiger med 0,4 pct. til 1137,20 ud på formiddagen.

Gevinst hives ud af Mærsk efter opjustering

For Mærsk-aktierne er tirsdag dagen derpå, efter at selskabet mandag overraskede markedet med en opjustering af forventningerne til hele året oven på bedre end ventede takter i tredje kvartal.

Mærsk venter nu et driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 5,4-5,8 mia. dollar mod den tidligere forventning om cirka 5 mia. dollar.

Det sendte aktierne helt til tops i C25-indekset mandag, hvor B-aktien steg med 7,8 pct. Tirsdag hives nogle af stikkene hjem, og aktien falder med 2,9 pct. til 8344 kr.

Øverst i eliteindekset er Pandora, der for fjerde handelsdag på stribe er i glimrende form og stiger med 3 pct. til 297,05 kr.

Umiddelbart er opturen kommet uden større bagvedliggende nyheder som forklaring, men aktien er kommet flot oven på igen, efter at amerikanske Goldman Sachs i sidste uge sænkede både anbefalingen af og kursmålet for Pandora-aktien.

»Den er virkelig kommet stærkt igen efter en nedjustering fra Goldman Sachs. Siden har den nærmest ikke set sig tilbage og er kommet rigtig godt igen. Vi forventer ikke, at tredje kvartal bliver specielt prangende, så det er mere fjerde kvartal, der er højere forventninger til efter relanceringen af brandet,« siger Martin Munk fra Jyske Bank.

Med fremme er også Ambu, der omvendt har haft det lidt sværere på det seneste med fald på 6,7 pct. og 0,7 pct. fredag og mandag. Tirsdag kommer aktien igen med et plus på 2,7 pct. til 106,95 kr. - ligeledes uden selskabsspecifikke nyheder som forklaring.

Genmab-partner opjusterer igen

Genmab stiger med 2,1 pct. til 1415 kr. Selskabet har fået nyt fra Schweiz, hvor partneren Novartis har opjusteret forventningerne for tredje gang i år.

Selskabet venter nu, at der vil være en høj encifret vækst i salget i 2019. Tidligere var forventningen en mellem til høj encifret salgsvækst. Samtidig skrues der også op for prognosen for kernedriftsindtjeningen.

For DSV Panalpina har tirsdagen også budt på nyt fra Schweiz i form af tal for de første ni måneder af i år. De pegede på en fremgang i både salget og driften på godt 3 pct., og det var særligt divisionen for fragt til søs, der trak op.

DSV Panalpina stiger med 0,7 pct. til 649,20 kr.

Blandt sidepapirerne stiger proteseproducenten Össur med 1,1 pct. til 45,50 kr., efter at selskabet fra morgenstunden har sat tal på tredje kvartal, der viste stor vækst i toplinjen og pæn fremgang i driften.

Össur omsatte for 168 mio. dollar i kvartalet mod 145,2 mio. dollar i den tilsvarende periode sidste år. Driftsresultatet (EBITDA) voksede samtidig til 32 mio. dollar fra 23 mio. dollar i tredje kvartal sidste år.

/ritzau/FINANS