Aktier: Mærsk i rødt efter forrygende mandag - tynger C25

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Christian Vilmann

Efter solide stigninger mandag udskifter de to Mærsk-aktier tirsdag gårsdagens belønning med fald fra handelsstart, hvor aktierne er med til at trække det danske eliteindeks i minus.

Fra handelsstart falder C25-indekset 0,2 pct. til 1131,25

ABG Sundal Collier har løftet sit kursmål for B-aktien i A.P. Møller-Mærsk, oven på at selskabet mandag eftermiddag opjusterede sine forventninger til 2019.

Der er blevet lagt 700 kr. til kursmålet, så det nu er på 8800 kr., mens anbefalingen »hold« er blevet gentaget, fremgår det af data fra Bloomberg News.

Finanshuset Fearnley Securities har ligeledes set nærmere på Mærsk-aktien efter opjusteringen. Finanshuset har sænket sin anbefaling til »hold« fra tidligere »køb«, fremgår det af data fra Bloomberg News.

Samtidig er kursmålet for aktien stadig på 8100 kr., hvilket da også indikerer et negativt potentiale på knap 6 pct. i forhold til lukkekursen for B-aktien mandag i 8590 kr.

Også SEB har løftet sit kursmål for B-aktien i A.P. Møller-Mærsk. Der er blevet lagt 1400 kr. til kursmålet, så det nu er på 8900 kr. Derimod er der ikke pillet ved anbefalingen »hold«, viser data fra Bloomberg News.

A.P. Møller-Mærsk har i tredje kvartal leveret bedre, end selskabet havde ventet - blandt andet i Ocean-forretningen, hvor kapaciteten er blevet udnyttet bedre.

Derfor forventer selskabet nu at nå et driftsresultat (EBITDA) på 5,4-5,8 mia. dollar i 2019. Tidligere var forventningen et resultat på omkring 5 mia. dollar. Opjusteringen sendte Mærsk-aktierne til tops i det danske eliteindeks.

Mærsk B-aktien falder få minutter inde i dagens handel 2,6 pct. til 7862,50 kr.

Også Banknordik har fået kursmålet løftet hos ABG Sundal Collier, efter at banken opjusterede forventningerne fredag eftermiddag i sidste uge.

Kursmålet er løftet til 135 kr. fra 125 kr., mens anbefalingen af aktien, der mandag endte i 106,50 kr., fortsat er »køb«.

Banknordik-aktien ligger uændret til 106,50 kr.

Chemometec opjusterede ligeledes sine forventninger til årets resultat mandag. Her forklarede topchef Michael Eising, at selskabet er kommet bedre fra start over hele linjen, og opjusteringen sendte mandag aktien op med 12,6 pct.

Chemometec forventer nu en omsætning på 200-209 mio. kr. og et driftsresultat (EBITDA) i niveauet 67-73 mio. kr. Tidligere var forventningen, at toplinjen ville ende i intervallet 193-202 mio. kr., hvilket ville resultere i et driftsresultat på 60-66 mio. kr.

Tirsdag morgen falder aktien 0,4 pct. til 171,20 kr.

Fra morgenstunden tirsdag har DSV Panalpina fået konkurrent-nyt fra schweiziske Kuehne + Nagel. Den schweiziske transportkoncern løftede resultaterne i årets første ni måneder, hvor særligt divisionen Seafreight, der er selskabets største bidrog til løftet.

Aktien i DSV Panalpina stiger 0,2 pct. til 645,80 kr.

Regnskab fra Össur og ordre til Skako datterselskab

Blandt sidepapirerne har Össur forud for handelsstart tirsdag leveret regnskab. Det viste, at selskabet har haft godt gang i salget i årets tredje kvartal, hvor der særligt har været rift om selskabets highend-produkter inden for proteser og støtteprodukter.

Det har fået protesevirksomheden til at indsnævre sine forventninger til årets resultat. Össur forventer nu, at facit for 2019 vil være en organisk salgsvækst på omkring 6 pct. Tidligere var forventningen en organisk vækst på 5-6 pct.

Össur-aktien vinder 2,1 pct. til 45,95 kr.

Roblon ser positivt på salget af visse af den kriseramte vindmølleproducent Senvions aktiver til Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE), men det er endnu uvist, om Roblon, som har 3,6 mio. dollar tilgode hos Senvion, vil genoptage samarbejdet.

Det meddelte Roblon sent mandag aften i en meddelelse til fondsbørsen.

Tirsdag morgen falder aktien med 1,1 pct. til 175 kr.

Skako annoncerede sent mandag, at datterselskabet Skako Vibration har modtaget en betinget ordre fra finske Tapojärvi på 26 mio. kr. på levering af vibrations- og samlebåndsudstyr til en ny facilitet for genbrug af slagger i Terni i Italien.

Skako-aktien taber 0,8 pct. til 39,70 kr.

Tilbage i C25 har Lundbeck tirsdag morgen meddelt, at selskabet har gennemført overtagelsen af Alder Biopharmaceuticals.

Lundbeck-aktien stiger 0,1 pct. til 224,20 kr.

/ritzau/FINANS