Investorer kan ikke få nok af plantefars — aktie brager op med 466 procent

Beyond Meat - det sælger plantefars i stedet for rigtig kød - har kun været på børsen i lidt over en måned, men investorerne kan ikke få nok. Aktien er - trods en turbulent uge - steget mere end 400 pct. siden begyndelsen af maj. Olieprisen fortsætter opad efter angrebet på to olietankere i Omanbugten.

Beyond Meat har givet alle andre børsnoteringer i 2019 baghjul. Foto: Drew Angerer/Getty Images/AFP/Ritzau Scanpix  Fold sammen
Læs mere

God morgen,

Og velkommen til ugens sidste handelsdag, hvor vi til afveksling lægger handelskrigen på is et øjeblik og i stedet kigger lidt på en af årets mest succesfulde børsnoteringer.

Den amerikanske producent af plantebaseret »lookalike-hakkekød« Beyond Meat har nemlig haft en hæsblæsende uge, hvor aktien i tirsdags dykkede hele 25 pct. efter den amerikanske investeringsbank J.P. Morgan - en af bankerne bag børsnoteringen - sænkede sin anbefaling til »neutral« fra »overvægt«. Aktien rettede sig 13 pct. den efterfølgende handelsdag, og trods den turbulente uge er aktien stadig oppe med 466 pct. siden børsdebuten i begyndelsen af maj.

Dermed har Beyond Meat givet alle andre prominente noteringer i 2019 baghjul, inklusiv samkørselstjenesterne Uber og Lyft, der er faldet henholdsvis 1,5 pct. og 15 pct. Overordnet har det dog været et overraskende godt år for børsnoteringer i USA, især når man tager højde for markedsuroen, der er kommet i kølvandet på handelskrigen.

Cybersikkerhedsvirksomheden CrowdStrike er siden sin børsstart i onsdags steget hele 99 pct., mens Zoom Video Communications, der gik på børsen i midt-april, er hoppet 180 pct. højere. Investorerne er altså ikke bange for at kaste penge i nye aktier, selvom der er en masse uro i markedet.

Og apropos uro. Olieprisen var » the talk of the town« torsdag efter to olietankskibe brød i brand og blev evakueret i Omanbugten i forbindelse med et formodet raket- eller granatangreb.

Brent - det internationale oliebenchmark - steg 2,3 pct. torsdag og er fortsat 0,5 pct. højere fredag morgen. Dermed har olieprisen rettet sig, efter at være faldet til det laveste niveau i fem måneder i onsdags, da amerikanske tal viste en overraskende stor opbygning i landets olielagre. Høje olielagrer signalerer lav efterspørgsel og/eller for høj produktion, og begge er skidt for olieprisen.

I Storbritannien fortsætter kampen om premierministerposten, men det ligner nu faktisk ikke, at det bliver en kamp overhovedet. Favoritten Boris Johnson - tidligere udenrigsminister og London-borgmester - er efter første stemmerunde i en klar førerposition, og meget skal gå galt, hvis han ikke ender med at flytte ind i 10 Downing Street. I torsdagens afstemning fik han 114 stemmer, hvorimod nummer to kun fik 43. Afstemningerne fortsætter indtil der kun er to kandidater tilbage, eller alle på nær én (Johnson?) har trukket sig fra kapløbet.

For finansmarkederne kan Johnson ende med at få afgørende betydning. Han har nemlig lovet at levere Brexit inden deadlinen 31. oktober, uanset om det er med eller uden en skilsmisseaftale. Et såkaldt hårdt Brexit, hvor Storbritannien og EU ikke er blevet enige om det fremtidige forhold, frygtes at hive den britiske økonomi ned i en recession. Pundet er også blevet ramt af usikkerheden og bliver handlet i en kurs på 8,40 kroner, tæt på det laveste niveau siden januar.

Få Berlingskes Børsbarometer - hver dag


Hold dig opdateret med alt, hvad der sker på aktiemarkederne. Med Berlingske Business’ ugentlige aktieklumme får du det fulde overblik over finansmarkederne i ind- og udland og en analyse af, hvor finansmarkedet er på vej hen.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bliver du klædt på til hele børsugen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske mandag-fredag sender mig de seneste nyheder om aktier obligationer investeringer og status fra verdens børser. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Det kan også rykke markedet i dag

  • Kl. 14.30: USA - detailsalg for maj
  • Kl. 15.15: USA - industriproduktion for maj
  • Kl. 16.00: USA - Michigan-tillidsindeks for juni

Virksomheder i fokus

  • Swiss Re, verdens største genforsikringsselskab vil ifølge Bloomberg News børsnotere datterselskabet Reassure Group på børsen i London

Markederne lige nu - Kl. 8:25

Asien
Hong Kongs Hang Seng: -0,5 pct.
Kinas Shanghai Composite: -0,8 pct.
Japans Nikkei 225: +0,4 pct.
Sydkoreas Kospi: -0,5 pct.

Europa (futures)
Euro Stoxx 50: +0,03 pct.
Tysklands DAX 30: Flat
Storbritanniens FTSE 100: +0,1 pct.

USA (futures)
S&P 500: Flat
Nasdaq: -0,3 pct.
Dow Jones Industrial Average: +0,1 pct.

Råvarer:
Olie (Brent): +0,5 pct. til 61,59 dollar
Guld: +0,9 pct. til 1.356,65

Valuta:
1 dollar koster: 6,62 kroner
1 pund koster: 8,40 kroner