Finanskalender: Guiden til de vigtigste begivenheder i uge 16

Berlingske har samlet et overblik over regnskaber og nøgletal, der kan rykke finansmarkederne i den kommende uge.

Kina offentliggør vækst for første kvartal af 2020. Kina havde i 2019 en BNP-vækst på 6,1 pct., hvilket var det laveste i 29 år. Væksten ser ud til at falde markant i første kvartal. Spørgsmålet er nu, om de resterende tre kvartaler af 2020 kan rette op på dette. Fold sammen
Læs mere
Foto: STR/Ritzau Scanpix

Mandag 13. april

Nasdaq OMX i København holder lukket i forbindelse med påsken.

Kinas erhvervsministerium præsenterer en opgørelse over udenlandske selskabers direkte investeringer i Kina i marts. I årets første to måneder faldt investeringerne med 8,6 pct., og i februar alene faldt investeringerne mere end 25 pct. De store fald skyldes coronavirussen, som ramte Kina tidligere end resten af verden. World Economic Forum har peget på, at udviklingen i den kinesiske økonomi kan indikere, hvilke økonomiske konsekvenser landet tidligt i forløbet har i vente.

Der kommer desuden dagligt en opgørelse over antallet af nye ledige danskere fra Beskæftigelsesministeriet under hele coronaudbruddet.

Tirsdag 14. april

Danmarks Statistik bringer en opgørelse over prisudviklingen i forbruger- og nettoprisindekset for marts. I februar var den årlige inflation i nettoprisindekset én pct. Krisen forventes at have en deflationær effekt, fordi efterspørgslen er faldet.

Danmarks Statistik offentliggør også en opgørelse over nyindregistrerede motorkøretøjer for marts. Denne forventes at falde markant på grund af coronavirussen. Vi så i sidste uge, at antallet i Storbritannien faldt med over 40 pct. i marts sammenlignet med samme måned året før.

De kinesiske toldmyndigheder offentliggør en statistik for landets handelsbalance i marts. I januar og februar havde Kina underskud på handelsbalancen for første gang siden 2018 ved begyndelsen af handelskrigen med USA. Mens eksporten meget forventeligt faldt markant med mere end 17 pct., overraskede importen med et fald på blot fire pct. Handelsbalancen forventes at vende tilbage til overskud i marts.

Derudover kommer JPMorgan Chase og Wells Fargo, to amerikanske finans- og bankkoncerner, med regnskab for første kvartal af 2020.

Onsdag 15. april

Der kommer tal på detailsalget i USA i marts. Detailsalget faldt i februar uventet med 0,5 pct. på månedsbasis – det største fald siden december 2018. Høj vækst i amerikanernes privatforbrug har længe understøttet den økonomiske vækst i USA, og virusudbruddet har formentlig begrænset det. Konsulentfirmaet McKinsey peger på, at det kan få forbrugerne til at ændre forbrugsmønstre længe efter udbruddet er overstået.

Desuden præsenterer Kreditbanken, Bank of America, Citigroup, American Express, BlackRock og Morgan Stanley regnskab.

Torsdag 16. april

Det danske ingrediensselskab Chr. Hansen præsenterer årets andet kvartalsregnskab. Første kvartal var lidt skuffende for Chr. Hansen. Regnskabet levede ikke helt op til forventningerne til omsætning og indtjening. Samtidig nedpræciserede de vækstskønnet for hele året til fire til seks pct. fra tidligere fire til otte pct. EBIT-marginen ventes uændret at lande på 29,5 pct. Samtidig skrottede ingredienskoncernen sine langsigtede målsætninger fra 2018 og erstattede dem med nye midlertidige mål frem mod 2024/2025. Der lægges op til en »midt til høj« encifret organisk vækst mod de tidligere forventninger om en vækst på otte til ti pct. frem mod 2021/22.

Derudover kommer L’Oreal, Fast Ejendom, SmallCap Danmark, og Strategic Investments med regnskaber.

Fredag 17. april

Der bliver offentliggjort tal for BNP-vækst i første kvartal 2020 i Kina. Når man betragter hele 2019, voksede Kinas økonomi med 6,1 pct., hvilket er det laveste i 29 år, men stadig inden for regeringens mål på 6,0 til 6,5 pct.

Hvis forventningerne til første kvartal bliver indviet, vil det i Kina være den laveste vækst i et kvartal siden 1992. Forventningerne svinger alt efter, hvem man spørger. De fleste analytikere ligger omkring minus 14 pct. Dog forventes markant højere vækst i de resterende kvartaler af 2020, som muligvis kan rette lidt op på faldet.

Desuden fremlægger Onxeo med årsregnskab.