Finanskalender: Din guide til de vigtigste begivenheder i uge 12

Vi har samlet et overblik over de regnskaber og økonomiske nøgletal, som du bør holde øje med i den kommende uge.

Nike var fremme i medierne i sidste uge, da en af virksomhedens sko fejlede under en basketballkamp. Den amerikanske sportsgigant præsenterer regnskab torsdag d. 21. marts. Fold sammen
Læs mere
Foto: Rob Kinnan/USA TODAY Sports/Ritzau Scanpix

Mandag d. 18. marts

Den danske leverandør af træprodukter DLH kommer med årsregnskab. Omsætningen steg 22 pct. fra 2016 til 2017. DLH forventer en omsætning på 330-335 mio. kroner i 2018. Det ville svare til vækst på cirka seks pct. Driftsresultatet var én mio. kroner i 2017. I 2018 forventer selskabet et driftsresultat på ni til 9,5 mio. kroner.

Danske Bank holder generalforsamling. Banken havde et tumultarisk 2018 med afsløringer af hvidvask. Danske Bank har skiftet ordførende direktør. To kvinder og én mand har forladt bestyrelsen og to mænd og én kvinde forventes at blive tilføjet.

Japans finansministerium præsenterer de seneste tal for landets handelsbalance. Landet registrerede i januar det største underskud på handelsbalancen siden 2014. Underskuddet var større end analytikernes forventninger. Faldet var drevet af lavere eksport til handelspartnere i Asien og Vesteuropa, mens eksporten til USA voksede.

Tirsdag d. 19. marts

Transportvirksomheden FedEx præsenterer tredje kvartalsregnskab for finansåret 2019. Virksomheden præsenterede efter et halvt år én omsætning på 17,8 mia. dollar. Det var ni pct. højere end den samme periode et år før. Selskabet nedjusterede forventningerne til 2019 på grund af dårligere forretningsbetingelser på det europæiske marked. Investeringsbanken Morgan Stanley har advaret investorer om, at FedEx og UPS vil få problemer i takt med, at Amazon Air øger sin kapacitet.

Danmarks statistik præsenterer hvor mange danskere i alderen 16-64 år, der er på offentlig forsørgelse. Antallet faldt i tredje kvartal 2018 til under 700.000 uden SU-modtagere. Faldet var især drevet af, at færre danskere var på ordninger for tidlig tilbagetrækning som førtidspension og efterløn.

En uge efter parlamentets afvisning af Theresa Mays Brexitaftale kommer der jobrapport fra Storbritannien. Under Theresa Mays regering er arbejdsløshedsraten faldet fra 4,9 pct., og beskæftigelsen i Storbritannien har været en central diskussion omkring Brexit.

Det tyske research-center, ZEW, bringer deres indeks for økonomiske forventninger for Tyskland og euroområdet. Der hersker usikkerhed om europæisk økonomi, og indekset har været negativt siden juni 2018, men i februar nåede indekset sit højeste niveau siden september 2018.

Onsdag d. 20. marts

Den amerikanske fødevareproducent, General Mills, kommer med regnskab fra tredje kvartal. Virksomheden forventer vækst i omsætningen på nul til én pct. i 2018. I andet kvartal i 2019 voksede virksomhedens nettoomsætning med fem pct. mens den organiske omsætning faldt én pct. Valutaeffekter gjorde udviklingen i resultatet negativt, mens overskuddet voksede to pct. i konstant valuta.

Boligsiden.dk offentliggør statistik på danske bolighandler fra februar. I januar faldt aktiviteten med 3,3 pct. på trods af fortsat lavere boligrenter. Udviklingen er især drevet af mindre aktivitet på markedet for ejerlejligheder, hvor der blev registreret et fald på 17,7 pct. Faldet i handelsaktiviteten i ejerlejligheder var koncentreret i København og Aalborg.

Den amerikanske centralbank kommer med rentebeslutning. Siden december 2016 har den amerikanske centralbank stødt hævet renten. I december øgede centralbanken renten fra 2,25 til 2,5 pct. Den amerikanske præsident har kritiseret centralbankdirektøren Jerome Powell for renteændringerne.

Torsdag d. 21. marts

Det danske medicinalselskab Bavarian Nordic kommer med årsregnskab. Virksomheden forventer en omsætning på 500 mio. kroner i 2018. Hovedparten af virksomhedens omsætning kommer fra salg af MVA-BN-vaccinen til det amerikanske forsvar. Selskabet forventer desuden to godkendelser fra det amerikanske medicinalagentur, omkring MVA-BN.

Nike præsenterer regnskab fra tredje kvartal i selskabets finansår. Virksomhedens omsætning var på 9,4 mia. kollar efter et halvt år, som var en stigning på 14 pct. justeret for valutaudsving. Resultatet voksede 13 pct. sammenlignet med den samme periode sidste år. Bruttomarginen steg fra 43 til 43,8 pct.

Der kommer foreløbig data om euroområdets forbrugertillid. Indekset nåede kort inden starten på 2018 sit højeste niveau i de seneste ti år. I løbet af 2018 er indekset faldet men det steg i februar til -7,4 fra -7,9.

Fredag d. 22. marts

Smykkeproducenten Tiffany & Co. præsenterer årsregnskab for 2018. Selskabets omsætning voksede i 2017 med fire pct. til 4.169 mio. dollar. Salget er steget ti pct. i de første ni måneder af 2018. Samtidig faldt resultatet fem pct. til 95 mio. dollar. Virksomheden forventer en vækst i salget på lidt under ti pct. og en lavere driftsmargin.

Markit fremlægger det foreløbige amerikanske PMI-tal for fabriksproduktion. I februar faldt indekset til 53, som er dets laveste niveau siden slutningen af 2017.