Er aktiepanikken forduftet? Børser er i plus verden over

Efter en forfærdelig start på ugen er der kommet mere ro på de globale aktiemarkeder. Skuffende nøgletal fra Kina øger forventningen om mere økonomisk stimulans, der potentielt kan sætte sætte fut i landets aktier.

Industriproduktionen i Kina var svagere end ventet i april, hvilket får investorer til at håbe på hjælp fra Beijing. Foto: STR/AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Godmorgen,

Og velkommen til en onsdag morgen, hvor det begynder at lysne på de globale aktiemarkeder.

Efter en mareridtsstart på ugen formåede amerikanske og europæiske aktier at lave et comeback tirsdag, og de grønne tal ser ud til at fortsætte onsdag. Også i Asien, der ellers har været fedtet ind i dybt røde tal hele ugen, er der optimisme onsdag, og alle de store børser østpå er i plus.

Den positive stemning kommer efter en opblødning i retorikken fra den amerikanske præsident Donald Trump i forhold til handelskonflikten mellem USA og Kina. Trump sagde tirsdag, at forhandlingerne med Beijing ikke er kollapset, hvilket har skabt håb om, at en aftale mellem to de stormagter stadig kan komme på plads.

Trumps beslutning om at hæve straftolden på en række kinesiske varer havde ellers sået tvivl om, hvorvidt de to lejre kunne nå til enighed. Mange økonomer frygter, at en langvarig handelskrig kan skade global økonomisk vækst, hvilket er dårligt for verdens aktiemarkeder.

Læs: 5 spørgsmål (og svar), efter aktietumulten er vendt tilbage

Onsdag morgen er særligt de kinesiske aktier også løftet af øgede forventninger til, at Beijing lancerer endnu mere økonomisk stimulans. En række nøgletal for Kina viste, at landets økonomi er ved at tabe pusten, hvilket lægger yderligere pres på regeringen og centralbanken for at finde på nye tiltag, der kan holde hånden under økonomisk vækst. Tidligere på året iværksatte Beijing også en række støttepakker, der har virket som en raket under det kinesiske aktiemarked, så udsigterne til mere stimulans bliver positivt modtaget af investorerne.

Få Berlingskes Børsbarometer - hver dag


Hold dig opdateret med alt, hvad der sker på aktiemarkederne. Med Berlingske Business’ ugentlige aktieklumme får du det fulde overblik over finansmarkederne i ind- og udland og en analyse af, hvor finansmarkedet er på vej hen.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bliver du klædt på til hele børsugen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske mandag-fredag sender mig de seneste nyheder om aktier obligationer investeringer og status fra verdens børser. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

I Storbritannien fortsætter Brexit-forhandlingerne. Premierminister Theresa May og lederen af oppositionspartiet Jeremy Corbyn mødtes tirsdag aften, men uden at der kom nogen aftale ud af det. May planlægger nu at fremlægge sit Brexit-forslag til parlamentet i den uge, der begynder den 3. juni.

Det kan også rykke markedet i dag

  • Kl. 11.00: Eurozonen – BNP-vækst for første kvartal, anden opgørelse
  • Kl. 14.30: USA –  detailsalg for april
  • Kl. 14.30: USA – Empire manufacturing indeks for maj
  • Kl. 15.15: USA – Industriproduktion for april
  • Kl. 16.30: USA – olielagre for uge 19

Virksomheder i fokus

  • Nilfisk er kommet med regnskab for første kvartal, hvor støvsugervirksomheden fastholder sine forventninger til hele 2019, trods skuffende vækst på nogle forretningsområder.
  • NNIT –  Morgan Stanley sænker kursmålet til 158 kroner fra 175 kroner og fastholder »undervægt«-anbefalingen. Aktien lukkede i en kurs på 143 kroner tirsdag.
  • Ambus nye topchef Juan-José Gonzalez har sin første arbejdsdag onsdag.  Aktien er faldet 26 pct., siden medicovirksomheden i fredags overraskende skiftede topchef Lars Marcher ud.

Markederne lige nu - Kl. 8:25

Asien
Hong Kongs Hang Seng: +1 pct.
Kinas Shanghai Composite: +2,2 pct.
Japans Nikkei 225: +0,5 pct.
Sydkoreas Kospi: +0,5 pct.

Europe (futures)
Euro Stoxx 50: +0,2 pct.
Tysklands DAX 30: +0,3 pct.
Storbritanniens FTSE 100: +0,4 pct.

USA (futures)
S&P 500: +0,2 pct.
Nasdaq: +0,4 pct.
Dow Jones Industrial Average: +0,2 pct.

Råvarer:
Olie (Brent): -0,3 pct. til 71,02 dollar
Guld: -0,1 pct. til 1.294,55 dollar

Valuta:
1 dollar koster: 6,66 kroner
1 pund koster: 8,59 kroner