Enorm aftale sender Tesla over »værdimæssig milepæl« og indkasserer Musk enorm sum

Mandag må siges at have været en god dag for Elon Musk. Topchefen for Tesla kunne nemlig se sit selskab runde en markedsværdimæssig milepæl, samtidig med at hans personlige formue tog et stort spring. Han lægger nu yderligere afstand til konkurrenterne på listen over verdens rigeste.

Elon Musk må have haft en god dag mandag. Efter at Tesla har indgået en enorm aftale med udlejningsselskabet Hertz, kunne han se sin formue vokse med over 230 milliarder kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Patrick Pleul/Pool via Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Elon Musk må have haft en god dag mandag.

Det populære elbilselskab kunne nemlig i går annoncere, at man har lavet en aftale med det amerikanske udlejningsselskab Hertz Global Holding Inc. Aftalen indebærer, at Tesla skal levere 100.000 biler til udlejningsselskabet mod slutningen af 2022.

Det er en enorm aftale for elbilsselskabet, og Bloomberg skriver blandt andet, at aftalen kan blive et kvantespring for hele elbilbranchen.

»Ordren er ikke kun absolut, men også relativt stor. Tesla har i 2021 et mål om at levere 1.000.000 biler. Det tal vil stige markant næste år, men selv i den målestok er 100.000 biler rigtig mange,« skriver investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen i en kommentar.

Nyheden fik Teslas aktiekurs til at stige med mere end 12 procent. Dermed runder Tesla en markedsværdimæssig milepæl, da selskabet nåede en værdi på mere end 1.000 milliarder dollar. Helt præcist sluttede Teslas værdi i går på 1.027 milliarder dollar.

Musk giver baghjul

Den stigende Teslakurs har været særligt indbringende for topchef Elon Musk. Godt to tredjedele af hans formue er nemlig knyttet til Teslaaktier.

Mandagens gode dag på aktiemarkedet betyder derfor, at Musk alene i går kunne se sin formue vokse med mere end 36 milliarder dollar. Det svarer til godt 230 milliarder kroner.

Det er ifølge Bloombergs Billionaire Index den største enkeltstående indtjening på en dag.

Med den indbringende dag mandag trækker Musk nu endnu længere væk fra sine konkurrenter Jeff Bezos fra Amazon og Bernard Arnault fra LVMH på listen over verdens rigeste.

Ifølge Bloombergs Billionaire Index har Musk nu en formue på godt 288 milliarder dollar sammenlignet med Bezos’ 192 milliarder dollar og Arnualts 163 milliarder dollar.

Det er dog ikke bare i går, at Tesla aktien har haft det godt. Alene i år er aktien steget med mere end 45 procent. Det en stigning på mere end dobbelte af det toneangivende amerikanske S&P 500 aktieindeks.