Dødt løb i amerikansk valgkamp: Grønne selskabers aktier styrtdykker

Vestas- og Ørsted-aktierne falder markant ved fondsbørsens åbning.

Donald Trump har allerede udråbt sig selv til sejrherre i præsidentvalget, selv om der stadig mangler at blive talt millioner af stemmer. Udsigten til en mulig sejr til Republikanerne har dog sendt aktierne på de grønne danske selskaber i bund. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mandel Ngan/AFP/Ritzau Scanpix

Aktierne i Vestas og Ørsted styrtdykker onsdag morgen i værdi efter en dramatisk nat og morgen med amerikansk præsidentvalg. Donald Trump har allerede udråbt sig som vinder, men der mangler stadig at blive optalt millioner af stemmer i de afgørende svingstater, og et endeligt resultat ser ud til at trække ud.

Det danske hovedindeks C25 ligger nogenlunde stabilt, men de grønne giganter Vestas og Ørsted falder med henholdsvis 7,6 og 2,7 procent. Også ISS falder med omkring 2,5 procent.

De fleste havde regnet med en sikker sejr til Joe Biden, hvilket højst sandsynligt ville have betydet flere grønne investeringer fra USA. Men udsigten til, at Donald Trump meget vel kan få fire år mere i Det Hvide Hus har altså presset aktiekurserne på de grønne, danske selskaber i bund. Det vurderer investeringsøkonom i Nordnet, Per Hansen.

»Der har været en ekstrem søgning mod grønne aktier, og hvis Trump vinder kan det tænkes, at nogle af de mange grønne investorpenge kigger på prisfastsættelsen, og derfor kan det grønne tema på kort sigt blive lidt mindre grønt,« siger han.

Per Hansen vurderer også, at et skuffende regnskab spiller en væsentlig rolle i nedturen for Vestas. Det samme gælder for ISS.

Vestas fortalte mandag i Berlingske, at de klart foretrækker Joe Biden frem for Donald Trump som den næste amerikanske præsident.

Du kan følge med i præsidentvalget på Berlingskes liveblog her.