Coronavirus sender aktier videre ned

Asiatiske aktier faldt natten til onsdag og følges dermed nedad med amerikanske aktier.

Coronavirussen fortsætter med at presse aktiekurserne. Arkivfoto: Christian Als Fold sammen
Læs mere

Coronavirussen fortsætter med at svække aktierne verden over.

De amerikanske aktier faldt tirsdag, så det toneangivende S&P 500-indeks nu i alt er faldet 7,6 procent, siden det onsdag i sidste uge kom op på et rekordhøjt niveau. Investorerne vender sig i høj grad mod obligationer og sender tiårige statsobligationer ned i rekordlave renter, skriver Financial Times.

Kursfaldene har spredt sig til Asien, hvor de fleste regionale indeks lå med fald onsdag morgen. Japans Nikkei 225 var faldet 1,9 procent til det laveste niveau siden oktober. Australiens toneangivende indeks var faldet med 2,2 procent, mens Koreas Kospi var faldet med 1,2 procent.

»Markedet indpriser en betydelig opbremsning i global økonomi og virksomhedernes indtjening. Det er svært at præcisere de økonomiske konsekvenser (af coronavirus, red.), men der vil helt sikkert ske en opbremsning,« siger Ong Zi Yang, senioranalytiker i FSMOne.com i Singapore, til The Wall Street Journal.

I Sydkorea, som er Asiens fjerdestørste økonomi, er antallet af coronasmittede nu over 1.000 – en brat stigning fra 51 personer for en uge siden. Samtidig advarer de amerikanske sundhedsmyndigheder nu befolkningen om, at sygdommen vil sprede sig til USA.