Amerikansk storbank anbefaler Tryg-aktie: Ser 15 procent-gevinst forude

Det amerikanske finanshus Citi har netop opgraderet sin anbefaling på Tryg-aktien og hævet sit kursmål. Opkøbet af RSA og det seneste kursfald har skabt god investering, vurderer Citi.

Morten Hübbe, koncernchef i Tryg. I forbindelse med overtagelsen af RSA har Tryg meddelt, at det skal sælge nye aktier for 37 milliarder kroner, hvilket i begyndelsen af marts sendte aktien sydpå. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Det er nu, du skal købe Tryg-aktier.

Sådan lyder det fra den amerikanske storbank Citi, der tirsdag har givet det danske forsikringselskab en »købs«-anbefaling. Tidligere havde Citi Tryg-aktien på neutral.

»Der har for nylig været en masse M&A-aktivitet i sektoren, og vi synes, at Trygs overtagelse af RSA Scandinavia skiller sig ud. Den handel diversificerer rigtig fint Trygs pan-nordiske platform med et attraktivt svensk aktiv til en rimelig pris,« skriver Citi i sin analyse.

M&A er forkortelsen for det popoulære finansbegreb Mergers & Acquisitions, der betyder fusioner og opkøb. I november sidste år oplyste Tryg, at det sammen med det canadiske forsikringsselskab Intact Financial køber den britiske investeringsgigant RSA.

Handlen er endnu ikke godkendt af konkurrencemyndighederne, men såfremt den går igennem, vil Tryg få fingrene i RSAs aktiviteter i Sverige og Norge – heriblandt Sveriges tredjestørste forsikringsselskab, Trygg Hansa, samt blive delejer af Codan, der er Danmarks tredjestørste forsikringsselskab.

Citi forventer, at købet af RSA allerede vil øge Trygs indtjening med fire procent i 2021 og med 16 procent i 2023. Derfor vurderer Citi, at handlen har et stort potenitale for Tryg og samtidigt lav risiko – noget investorerne sætter pris på.

Det rette »entry point«

I forbindelse med RSA-overtagelsen har Tryg meddelt, at det skal sælge nye aktier for 37 milliarder kroner, hvilket i begyndelsen af marts sendte aktien sydpå.

»Aktiens fald efter kapitaludvidelsen har skabt et attraktivt entry point,« skriver Citi i sin analyse.

Det amerikanske finanshus har samtidig med »købs«-anbefalingen også hævet sit kursmål på Tryg til 167,60 kroner fra 147,87 kroner. Tirsdag kostede én Tryg-aktie 146 kroner – Citi forudser altså en stigning på 15 procent over de næste 12 måneder.

Ifølge Bloomberg-data er Citi langt fra ene om at have optimisme om aktiens fremtid. Ni finanshuse har aktien på »køb,« tre har den på »hoid,« mens tre anbefaler at sælge.