Aktier stiger blødt efter påskepausen

Aktiemarkedet i Europa går en positiv åbning i møde tirsdag, men uden de helt vilde udsving eller begivenheder. Påskeferien bød ikke på nogen store overraskelser for investorerne, så fokus er nu på regnskabssæsonen, der for alvor går i gang i Danmark i denne uge.

Twitter er en af de mange virksomheder, der kommer med regnskab i løbet af tirsdagen. Foto: Reuters/Dado Ruvic/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen,

Og velkommen til den første handelsdag efter påsken, hvor aktiemarkederne i Europa og USA lægger an til en stille, men positiv start. Regnskabssæsonen fortsætter for fuld udblæsning i USA tirsdag, mens Europa langsomt er ved at tænde op for de første store regnskaber.

I Asien er humøret blandet, med kinesiske aktier i limbo, efter at regeringen hintede, at det snart er slut med store støtteprogrammer til at sætte gang i økonomien.

3 ting, du skal vide, inden markedet åbner:

  • Oliepriserne brager fortsat fremad og bliver nu handlet i den højeste kurs i seks måneder. Brent - det internationale oliebenchmark - koster tirsdag morgen 74,50 dollar per tønde, hvilket betyder, at det nu er steget næsten 40 pct. siden nytår. De seneste prisstigninger for olie kommer, efter at USA siger, at det fra 1. maj ikke længere vil give dispensationer til lande, der stadig køber iransk olie. Det vil formentligt føre til, at Iran får svært ved at afsætte sin olie, hvilket betyder et strammere oliemarked, hvor der er et mindre udbud og dermed højere priser. Inden USA genoptog sanktionerne mod Iran i 2018, var mellemøstlandet den fjerdestørste olieproducent i OPEC.
  • Kinesiske aktier svingede mellem plusser og minusser tirsdag, efter at regeringen i Beijing signalerede, at den nu vil holde pause med sine aggressive støtteprogrammer, der hjalp til at give økonomien et løft i første kvartal. Netop den løse finans- pg pengepolitik fra Kina har hjulpet til at placere landets aktiemarkeder blandt verdens bedste i 2019, og CSI-300-indekset er klatret hele 35 pct. siden nytår. Men nu siger Beijing altså, at man vil sørge for, at pengepolitikken »hverken er for stram eller for løs,« ifølge Reuters.
  • Der blev publiceret en række nøgletal i USA og Europa Skærtorsdag, hvor de danske aktiemarkeder var lukket. Tallene var en blandet landhandel og viste, at den europæiske og amerikanske økonomi i øjeblikket kører i forskellige tempi. For eksempel steg det amerikanske detailsalg 1,6 pct. i marts, hvilket var mere end forventet, hvorimod de europæiske PMI-tal var skuffende og blandt andet viste, at den tyske fremstillingssektor stadig er i problemer.

Læs: Klumme: »Enhjørningens« år for børsnoteringer lover godt for fortsat aktieoptur

Få Berlingskes Børsbarometer - hver dag


Hold dig opdateret med alt, hvad der sker på aktiemarkederne. Med Berlingske Business’ ugentlige aktieklumme får du det fulde overblik over finansmarkederne i ind- og udland og en analyse af, hvor finansmarkedet er på vej hen.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bliver du klædt på til hele børsugen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske mandag-fredag sender mig de seneste nyheder om aktier obligationer investeringer og status fra verdens børser. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Det kan rykke markedet i dag

  • Kl. 15.00: USA - boligpriser for februar
  • Kl. 16.00: USA - salg af nye boliger i marts
  • Kl. 16.00: Eurozonen - forbrugertillid for april

Virksomheder i fokus

  • Tivoli kommer med kvartalsregnskab
  • I USA kommer Twitter, Verizon, Lockheed Martin, eBay, Procter & Gamble, Harley-Davidson, Hasbro og Coca-Cola med regnskaber
  • Samsung har udskudt premieren på lanceringen af verdens første foldbare smartphone på grund af tekniske problemer med skærmen. Telefonen skulle have været lanceret på fredag, men det er nu uvist, hvornår den kommer i handel.

Markederne lige nu - Kl. 8:25

Asien
Hong Kongs Hang Seng: +0,1 pct.
Kinas Shanghai Composite: -0,1 pct.
Japans Nikkei 225: +0,2 pct.
Sydkoreas Kospi: +0,2 pct.

Europe (futures)
Euro Stoxx 50: +0,2 pct.
Tysklands DAX 30: +0,2 pct.
Storbritanniens FTSE 100: +0,4 pct.

USA (futures)
S&P 500: +0,03 pct.
Nasdaq: 0,1 pct.
Dow Jones Industrial Average: +0,1 pct.