Aktier står til svagt comeback efter globalt blodbad

Der er tegn på en positiv handelsdag i Europa og USA tirsdag, efter at markedet fik klø i hele verden mandag, da handelskrigen mellem Washington og Beijing blussede yderligere op.

Der var bekymrede miner på New York Stock Exchange, da aktier fik bank mandag. Foto: Reuters/Brendan McDermid Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Godmorgen,

Og velkommen til en tirsdag, hvor humøret på aktiemarkedet er en smule højere, end det har været de seneste dage. Og heldigvis for det da. Mandag lukkede de to store amerikanske indeks, S&P 500 og Dow Jones Industrial Average, med de største fald i fire måneder, mens det danske eliteindeks C25 faldt 2,1 pct.

De store tab kom, efter at handelskrigen mellem USA og Kina blussede yderligere op, da Beijing – som forventet – hævede straftolden på amerikanske varer for 60 mia. dollar. Trump tog til genmæle – også som forventet – og satte sin regering i gang med at forberede yderligere straftold på en række kinesiske varer. Dermed er de to stormagter nu endnu længere væk fra at nå en handelsaftale, som ellers blev betragtet som en done deal for blot et par uger siden.

Trods striden er Trump stadig optimistisk og sagde mandag aften, at han har på fornemmelsen, at handelsforhandlingerne med Kina vil ende »meget succesfuldt«. Det har været med til at lette presset på amerikanske og europæiske aktier tirsdag morgen, og futures begge steder peger på små stigninger. I Asien fortsætter markederne dog nedad. En kendt markedsindikator viser nu, at asiatiske aktier er ved at være »oversolgte,« hvilket betyder, at nedturen måske snart stopper.

Vi venter desuden fortsat på, om Trump vil indføre straftold på europæiske og japanske biler senere på ugen. EU har allerede truet med at gøre gengæld, og uanset hvad vil det formentligt gøre ondt på de europæiske bilaktier.

Balladen på handelsfronten har her til morgen fået Sydbanks Jacob Pedersen til at sænke sit »stemningsbarometer« til gult fra grønt.

»Usikkerheden er tiltaget markant, og nyhedsflowet fra handelsforhandlingerne vil nu i perioder fuldstændig sætte dagsordenen for afkastet på aktiemarkederne. Prisfastsættelsen på de globale aktier er ikke billig (men heller ikke decideret dyr). Samtidig er vækstudsigterne svage og skrøbelige,« skriver han i en rapport.

Få Berlingskes Børsbarometer - hver dag


Hold dig opdateret med alt, hvad der sker på aktiemarkederne. Med Berlingske Business’ ugentlige aktieklumme får du det fulde overblik over finansmarkederne i ind- og udland og en analyse af, hvor finansmarkedet er på vej hen.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bliver du klædt på til hele børsugen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske mandag-fredag sender mig de seneste nyheder om aktier obligationer investeringer og status fra verdens børser. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Det kan også rykke markedet i dag

  • Kl. 10.30: Storbritannien - jobrapport for marts
  • Kl. 11.00: Tyskland - ZEW-tillindsindekset for maj
  • Kl. 11.00: Eurozonen - industriproduktion for maj

Virksomheder i fokus

  • Bayer er dømt til at betale en erstatning på over to milliarder dollar – svarende til godt 13 milliarder kroner – til et par, som hævder, at Roundup er skyld i, at de har fået kræft.
  • IC Group fastholder forventningerne til 2019 om en mindre tilbagegang i omsætningen målt i lokal valuta.
  • Vestas – Nykredit har hævet sin anbefaling til »køb« fra »hold« og løftet kursmålet til 630 kroner fra 600 kroner.
  • DFDS – Morgan Stanley har sænket kursmålet til 305 kroner fra 330 kroner.

Markederne lige nu - Kl. 8:20

Asien
Hong Kongs Hang Seng: -1,6 pct.
Kinas Shanghai Composite: -0,2 pct.
Japans Nikkei 225: -0,5 pct.
Sydkoreas Kospi: +0,1 pct.

Europe (futures)
Euro Stoxx 50: +0,5 pct.
Tysklands DAX 30: +0,2 pct.
Storbritanniens FTSE 100: +0,2 pct.

USA (futures)
S&P 500: +0,5 pct.
Nasdaq: +0,6 pct.
Dow Jones Industrial Average: +0,4 pct.

Råvarer:
Olie (Brent): +0,5 pct. til 70,55 dollar
Guld: -0,1 pct. til 1.300,05 dollar

Valuta:
1 dollar koster: 6,65 kroner
1 pund koster: 8,60 kroner