Aktier: Konkurrentregnskaber sender Novo op og Carlsberg ned

Foto: Yves Herman

Der er små plusser på det danske aktiemarked mandag formiddag, hvor indekstunge Novo Nordisk med et plus på 1 pct. til 331,10 kr. er med til at trække C25-indekset i grønt. Som helhed stiger indekset 0,3 pct. til 1141,91.

Selskab Kurs Ændr. %

Inspirationen til dagens handel kommer hovedsagligt fra udlandet, hvor flere selskaber, der konkurrerer med C25-selskaber, har offentliggjort regnskaber.

Det gælder blandt andet for Novo Nordisk, hvor franske Sanofi er kommet med regnskab for andet kvartal, mens et regnskab for Heineken giver fokus på Carlsberg.

Sanofi, der konkurrerer med Novo Nordisk på markedet for diabetesmedicin, havde i årets andet kvartal en omsætning på 8,63 mia. euro, hvilket var mere end ventet blandt analytikerne, som ifølge Bloomberg News ventede 8,43 mia. euro.

Selskab Kurs Ændr. %

Regnskabet bød også på en opjustering af forventningerne til regnskabsåret, men ifølge børsmægler Daniel Fabricius fra ABG Sundal Collier er det særligt Sanofis udviklingsstop af et diabetesmiddel, som er interessant læsning i Novo Nordisk-regi.

»Sanofi stopper udviklingen af et diabetesmiddel efter fase 3-resultater, så det giver mindre konkurrence. Det er ikke banebrydende, men det er umiddelbart en god nyhed for Novo, som vi noterede os,« siger han.

Heineken-regnskab presser Carlsberg

Selskab Kurs Ændr. %

Blandt de mest faldende aktier i C25-indekset ligger mandag formiddag Carlsberg-aktien med et fald på 1,9 pct. til 909,80 kr. Det kommer ifølge Daniel Fabricius efter et »ikke så positivt« regnskab fra bryggeriets tætteste peer - Heineken.

Regnskabet viste en svagere volumenvækst end ventet efter fald i Europa som følge af dårligt vejr og et svært sammenligningskvartal, idet sommeren sidste år var rekordvarm.

Den organiske salgsvækst var lidt bedre end ventet, men indtjeningen haltede i forhold til konsensus, viser estimater indsamlet af Heineken selv.

Også FLSmidth er mandag i fokus, efter at japanske Komatsu, der konkurrerer med selskabet på markedet for mineudstyr, er kommet med regnskab for første kvartal af det skæve regnskabsår 2019/20.

Selskab Kurs Ændr. %

Forretningsområdet for konstruktions-, mine-, og forsyningsudstyr faldt med 5,5 pct. i første kvartal til 561,48 mia. yen, og samtidig dykkede indtjeningen med 22,2 pct. til 68,69 mia. yen sammenlignet med samme periode sidste år.

»Mens efterspørgslen på mineudstyr var stabil i Nordamerika og Oceanien, faldt efterspørgslen inden for konstruktion og mineudstyr særligt i Kina og Asien. Som et resultat faldt salget fra den tilsvarende periode for et år siden, fremgår det af regnskabet.«

FLS-aktien dykker 0,3 pct. til 281,20 kr.

Skov-salg giver opjusteringer

Selskab Kurs Ændr. %

Uden for det danske eliteindeks er der mandag fokus på de to selskaber bag fodboldklubberne FC København og Silkeborg IF. Begge har således opjusteret forventningerne til årets resultat.

Opjusteringerne kommer, efter at FCK i weekenden har offentliggjort salget af kantspilleren Robert Skov til tyske Hoffenheim. Selskabet bag, Parken Sport & Entertainment, venter derfor nu et overskud før skat på 85 til 100 mio. kr.

Der er 40 mio. kr. mere end tidligere, hvor forventningen til det indeværende regnskabsår lød på et overskud på 45 til 60 mio. kr.

Samtidig har også Silkeborg IF, hvorfra Robert Skov kom til FC København i januar sidste år, opjusteret forventningerne på grund af en klausul om, at klubben modtager en procentdel af salgsprisen ved videresalg.

SIF venter nu et overskud før skat samt eventuelle dagsværdireguleringer af investeringsejendomme i niveauet 5-10 mio. kr. for hele året. Tidligere forventede selskabet et resultat i niveauet minus 5 mio. til plus 5 mio. kr.

Parken-aktien stiger med 0,4 pct. til 119,50 kr. fra start mandag, mens SIF-aktien løftes 2,5 pct. til 16,40 kr.

/ritzau/FINANS