Aktier: De blå blink samler sig atter omkring Ambu

Foto: Liselotte Sabroe

Ambu udbygger mandag morgen et kursfald på hele 20,4 pct. fredag, hvor investorerne langt fra virkede tilfredse med et overraskende direktørskifte.

Nedturen kommer i et marked præget af afdæmpet tilbagegang.

C25-indekset falder med 0,2 pct. til 1123,05 efter fald i Asien, hvor investorerne er nervøse for den seneste eskalering i handelskrigen mellem USA og Kina.

Investorerne tog det fredag meget ilde op, at Ambus topchef gennem mange år, Lars Marcher, pludseligt er blevet erstattet af amerikanske Juan-José Gonzalez, som i en periode på 12 år frem til februar i år har haft en stribe ledende stillinger hos kæmpen Johnson & Johnson.

Siden har flere finanshuse også ændret deres forudsigelser for Ambu-aktien. Nordea har sænket sin anbefaling af aktien til »sælg« fra »hold«, og kursmålet er sat til 139 kr.

ABG Sundal Collier har også nedjusteret sin anbefaling til »hold« fra »køb«, og kursmålet er samtidig blevet skåret til 155 kr. fra 275 kr., viser data fra Bloomberg News.

Ambu falder mandag morgen yderligere 7 pct. til 130,05 kr.

Danske Bank, der steg 3,2 pct. fredag efter udnævnelsen af hollænderen Chris Vogelzang til ny topchef, er åbnet 0,5 pct. lavere i 111,60 kr.

Der kommer mandag ingen regnskaber fra de største selskaber, og det kan give lidt opmærksomhed til Parken, H+H, Jutlander Bank og Lån & Spar, der alle gør status for januar, februar og marts.

Novo Nordisk kan igen skæve til USA, hvor de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, mandag holder høring om mulighederne for at sikre billigere insulinprodukter. Novo stiger 0,1 pct. til 320,40 kr.

Netcompany har købt hollandske QDelft med 105 ansatte og en omsætning på over 50 mio. kr. sidste år. It-aktien stiger med 1,9 pct. til 253,60 kr.

Prisen for QDelft vil blive reguleret i forhold til driftsindtjeningen i 2020 samt opfyldelsen af mål for EBITA-marginen i 2022. Foreløbigt har Netcompany lagt 5 mio. euro i forudbetaling.

/ritzau/FINANS