Frank Jensen: Jeg vil løse bandekrigen

Der var hårde ord til banderne og klar opbakning til Helle Thorning-Schmidt, da Frank Jensen gik på talerstolen på Socialdemokraternes kongres.

Foto: Henning Bagger
Socialdemokraternes overborgmesterkandidat Frank Jensen vil gøre livet surt for banderne i København, hvis han kommer til at stå i spidsen for hovedstaden. Til gengæld kan S-formand Helle Thorning-Schmidt regne med opbakning fra sin tidligere rival fra formandsopgøret i 2005.

- Jeg ved, at du bliver en fantastisk statsminister for Danmark, lød det fra Frank Jensen, der blev modtaget med stående klapsalver fra de delegerede.

Han lagde ikke skjul på, at han kun er tilbage i politik, fordi Helle Thorning-Schmidt selv ringede til ham, og opfordrede ham til at gå efter overborgmesterposten.

- Jeg ville aldrig være kommet tilbage, hvis det ikke var med din opfordring og støtte i bagagen, sagde Frank Jensen og klapsalverne nåede nye højder, da han proklamerede:

- Uden tvivl og tøven, jeg er tilbage i politik.

Mere end en e-mail-adresse
Men hvor Helle Thorning-Schmidt kan se frem til ro på bagsmækken, hvis Frank Jensen bliver overborgmester i København, så ser det værre ud for banderne i hovedstaden.

- Jeg oplever ikke, at regeringen tager ansvar i bandekrigen. Tænk sig, justitsminister Brian Mikkelsen har åbnet en emailadresse for at komme bandekrigen til livs. Hvis jeg bliver overborgmester i København vil jeg stille mig i spidsen for at løse bandekringen, lød Frank Jensens løfte forud for kommunalvalget d. 17 november.

Han understregede, at Socialdemokraterne vil gå en anden vej end de borgerlige og Dansk Folkeparti i bekæmpelsen af bandekriminalitet. Og Helle Thorning-Schmidt var ikke i tvivl om, at han er den helt rigtige mand til at løse opgaven.

- Frank er en af de mest respekterede justitsministre Danmark har haft. Dengang fik han has på rockerne, og derfor er han den rigtige til at få styr på banderne, sagde Helle Thorning-Schmidt.