Volkswagen vil børsnotere lastbilenhed inden sommerferien

Den tyske bilfabrikant Volkswagen planlægger en børsnotering af sin lastbilenhed inden sommerferien og vil endvidere investere nær 1 mia. euro på en ny batterifabrik.

Volkswagen oplyste mandag endvidere, at bilfabrikanten har i sinde at investere tæt på 1 mia. euro - svarende til knap 7,5 mia. kr. - i en fabrik, der skal lave battericeller til elbiler. Fold sammen
Læs mere
Foto: VASSIL DONEV

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Af en meddelelsen fra Volkswagen mandag aften fremgik det, at selskabets bestyrelse og direktion er blevet enige om en børsnotering af lastbilenheden Traton »med forbehold for yderligere udvikling på markedet« inden sommerferien.

Børsnoteringen af Traton blev i marts sat i bero med markedsusikkerhed som årsag.

Ifølge Reuters har det tidligere været fremme, at Volkswagen kunne notere op til 25 pct. af Traton, hvilket forventedes at kunne indbringe mellem 5 og 6 mia. euro.

En børsnotering kan give Traton, der blandt beskæftiger sig med Man, Scania og Volkswagens lastbilforretning, ressourcer til yderligere investeringer i den amerikanske lastbilfabrikant Navistar International, som Traton ejer 16,85 pct. af.

Volkswagen oplyste mandag endvidere, at bilfabrikanten har i sinde at investere tæt på 1 mia. euro - svarende til knap 7,5 mia. kr. - i en fabrik, der skal lave battericeller til elbiler.

Ligeledes vil Volkswagen gå i dialog om mulige steder i Europa i forbindelse med opførelsen af en ny bilfabrik.

/ritzau/FINANS