Vestas sponsor for Mercedes: "Passer perfekt til vores forretning"

Vestas er blevet hovedsponsor for Mercedes-Benz EQ inden for Formel E, som er en pendant til Formel 1 inden for elbiler.

Ifølge en meddelelse fra Vestas vil sponsoratet introducere selskabets brand og partnerskabsaktiviteter ind i en verdens »hurtigst voksende, mest spændende og agenda-sættende sport.«

Og selskabet ønsker at udnytte denne mulighed til at øge bevidstheden om både Vestas og behovet for en elektrificering af energisystemet.

Hos Vestas ser administrerende direktør Henrik Andersen store muligheder i sponsoratet.

»Det her involverer langt mere end blot en tekst på en bil. Vi træder ind i et partnerskab med Mercedes-Benz EQ, der nok har den største gennemslagskraft i bilindustrien og blandt følgere af motorsport.«

»Formel E er en sportsgren med en enorm teknologiudvikling og en ambition om at drive samfundet i en mere bæredygtig retning, hvilket passer perfekt til vores forretning,« siger Henrik Andersen til branchemediet Energiwatch.

Ud over at Vestas med sit engagement i Formel E kan profilere sig i forbindelse racerløbene, så er målet ifølge Henrik Andersen også, at partnerskabet skal føre til »konkrete samarbejdsprojekter.«

»Det er et gensidigt partnerskab. Når Mercedes har sat utroligt mange penge af til at gå ind i Formel E, handler det ikke om løbet i sig selv, men mindst lige så meget om at sætte bæredygtige løsninger med vedvarende energi på agendaen,« siger Henrik Andersen til Energiwatch.

Tidligere har Vestas været involveret i et andet højt profileret sponsorat med deltagelse i havkapsejladsen Volvo Ocean Race.

/ritzau/FINANS