Varer har ramt land efter MSC-skib i går nat tabte 270 containere

Masser af fragtgods er nu skyllet i land på øer nord for Holland. Efter omkring 270 containere, der blandt andet indeholdt kemikalier, faldt af et MSC-containerskib i går nat.

Det store oprydningsarbejde er nu påbegyndt efter 270 containere i går blev tabt i Nordsøen. Fold sammen
Læs mere
Foto: SOCIAL MEDIA

I dag kan man tydeligt se mængden af forurening efter 270 containere faldt af et MSC-skib igår nat. Fragtgods i store mængder fra blandt andet Maersk-containere er skyllet i land på Terschelling og fire andre hollandske øer, skriver BBC.

Kystvagten gennemsøger Nordsøen i jagten på nogle af de mange containere, der stadig er forsvundet.

Varerne faldt af skibet, MSC Zoe, i nærheden af den tyske ø Borkum. De første billeder viste, at der mest var tale om legetøj og fjernsyn, som var havnet på hollandske strande.

Men myndighederne har nu meldt ud, at tre containere indeholdt »giftige kemikalier.« Kystvagten i Tyskland og Holland opfordrer folk til at holde sig fra de ting, der strømmer ind på land.

En af de tre containere indeholdt kemikalier, der bruges til hårblegning og skyllemiddel, hvilket man har fundet en 25 kg tung sæk med på øen Schiermonikoog sammen med flere andre containere og deres indhold.

På øerne Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland and Schiermonnikoog hjælper frivillige med oprydningsarbejdet. Omkring 100 soldater er ligeledes blevet sendt afsted til øerne for at hjælpe til.

Alene på øen Ameland har de lokale myndigheder estimeret, at der ligger 130 tons gods, der skal ryddes op på deres 8 kilometerlange kyststrækning.