Ukendt nummer af George Michael er med i ny julefilm

Emilia Clarke fra »Game of Thrones« spiller hovedrollen filmen, hvor den afdøde popkonges musik i det hele taget spiller en helt central rolle.

Et hidtil ukendt nummer fra den afdøde popvirtuos, George Michael, vi blive brugt i den kommende julefim »Last Christmas«. Fold sammen
Læs mere
Foto: ODD ANDERSEN

Det har tidligere været fremme at filmen »Last Christmas« muligvis kunne rumme hidtil ukendt musik af George Michael. Nu har instruktør Paul Feig så endeligt bekræftet rygtet - og ja, der kommer til at blive spillet et helt nyt nummer - i sin helhed - af den afdøde popkonge i filmen, som også for nyligt har fået sin egen trailer.

Georg Michael blev fundet død 1. juledag i 2016. Han blev kun 53 år. Men denne jul genopstår en af det 20. århundredes største popstjerner på musikalsk vis. Det sker i filmen »Last Christmas«, der også er titlen på en af George Michaels største evergreens.

George Michael var godt i gang med et nyt album, da han døde, og et enkelt af de mange George Michael-numre i den kommende film er fra dette uafsluttede album, fortæller filminstruktør Paul Feig til BBC News.

Paul Feig står bag filmen, der på rollelisten har bl.a. Emma Thompson, Henry Golding, Michelle Yeoh og hovedrolleindehaveren, Emilia Clarke, der spiller en ung håbefuld musiker, hvis store musikalske idol naturligvis er George Michael.

Livets soundtrack

Den afdøde popkongens musik følger hovedpersonen gennem forskellige faser af den unge kvindes liv og hendes stræben efter kunstnerisk succes. Filmen er ikke opbygget som en typisk musical, men opererer mere i et format, hvor musikken fungerer som en slags interagerende kommentatorspor til filmens handling.

Emilia Clarke, der er mest kendt fra serien Game of Thrones har hovedrollen i »Last Christmas«. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANNY MOLOSHOK.

»Det er en positiv og sejrende sang, tør jeg godt sige. Og vi har mulighed for at spille hele sangen, der er ca. seks minutter lang, i løbet af filmen,« udtaler Paul Feig om den hidtil ukendte George Michael-sang. Han fortsætter: »Og er man i besiddelse af en sang fra en popstjerne, der aldrig er blevet spillet før, så giver det jo ingen mening kun at bruge 15 sekunder af den i indledningen.«

Kort før traileren til »Last Christmas« ramte Youtube, havde der i forbindelse med lanceringen af den officielle trailer til filmatiseringen af musicalen »Cats« været en del kontroverser, da traileren var blevet heglet igennem på de sociale medier. Den dårlige omtale af »Cats« på bl.a. Twitter og den megen kritik af traileren forventes at have negativ indflydelse på filmens senere indtjening.

Bange for trailer-modtagelse

Paul Feig udtalte inden modtagelsen af traileren til hans egne film på de mange platforme: »Nu må vi se, hvad internettet siger. Alle elsker at slå ud efter folk i showbiz. Jeg vil dog understrege, at vores motiver er ædle. Det har aldrig handlet om at malke fansene, men mere handlet om, at vi selv var vilde med noget, og at vi simpelthen ikke kunne vente med at dele det med andre. Vi er meget stolte af den endelige film«.

George Michael døde i 2016 af alkoholrelaterede sygdomme. Han blev kun 53 år. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS.

Efterfølgende har modtagelsen af traileren på de sociale medier også været meget positiv, og meget tyder på, at »Last Christmas« bliver årets store julehit i biograferne.

Filmen lægger sig i slipstrømmen af en række succesrige film, der alle har indarbejdet kendte bands og solisters musik i handlingen. »Mama Mia!«  med de mange ABBA-sange indtjente store beløb, og »Bohemian Rhapsody«, der handlede om Freddy Mercury og Queen, modtog fire Oscars tidligere på året. Senest har filmen om Elton John, »Rocketman«, indspillet over en en mia. kr. på verdensplan.

»Last Christmas« får premiere i England til november. Den danske premieredato er p.t. ikke redaktionen bekendt.