Træner efter Blumes hjerteoperation: 'Intet vil være som før det øjeblik'

Pernille Blume er blevet opereret i hjertet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Patrick B. Kraemer

»Hun har håndteret det virkelig flot.«

Sådan lyder det fra Pernille Blumes træner, Martin Truijens, til TV2 Sport, efter det mandag aften kom frem, at den danske svømmestjerne har et mindre hul i hjertet og derudover har været ramt af en lille blodprop.

»På et tidspunkt fandt man ud af, at en operation var en mulighed. Det er man nødt til at tænke over, men måden, hun håndterede det på og besluttede sig, var virkelig professionel. Både som menneske og som eliteatlet,« siger Martin Truijens.

Det var Dansk Svømmeunion, der i en pressemeddelelse mandag aften meddelte, at Pernille Blume havde været igennem en operation.

'Operationen er gået godt, og jeg er meget glad for, at jeg fik foretaget indgrebet. Jeg fandt efter en udredning på hospitalet ud af, at jeg havde haft en lille blodprop, og i den forbindelse fik jeg derfor også tjekket mit hjerte.'

'Her fandt lægerne ud af, at jeg havde et mindre hul, som skulle lukkes via en operation,' sagde Pernille Blume i pressemeddelelsen.

Den danske svømmestjerne er allerede i bassinet igen efter en pausen, men hun skal genoptræne stille og roligt.

Og selvom svømmeren har tacklet situationen flot, fortæller Martin Truijens også, at beskeden om, at hun har hul i hjertet, selvfølgelig har sat nogle spor.

»Intet vil være som før det øjeblik, man får besked om, at noget i kroppen ikke fungerer optimalt, og en operation kan blive nødvendig.«

»Det sætter hjernen i gang, og siden hun fik det at vide, har det været i hendes baghoved. Det påvirker én som menneske og selvfølgelig også som atlet,« siger Martin Truijens.

Han fortæller desuden, at han bestemt ikke regner med, at sommeren i år kommer i fare for Pernille Blume, der i 2016 vandt OL-guld i 50 meter fri.

Hele forløbet omkring svømmeren startede allerede for halvandet år siden, da Blume oplevede en række nerveforstyrrelser i venstre arm. Efter flere undersøgelser stod det klart, at der altså var tale om et hul i hjertet, oplyste Dansk Svømmeunion mandag.