Timelangt Venstremøde i Region Sjælland: »Vi holder det internt«

Onsdag aften har Venstres bagland i Region Sjælland holdt møde om partiets fremtidige ledelse. Men hvad resultatet blev, har politikerne i fællesskab på mødet besluttet at holde internt.

(ARKIV) Lars Løkke Rasmussen under et pressemøde i forbindelse med Venstres sommergruppemøde på Kragerup Gods ved Ruds Vedby, fredag den 9. august 2019. Uroen og oprøret koger stadig i Venstres bagland. Men de kritiske stemmer savner en kandidat, der vil og kan stille op mod Lars Løkke Rasmussen til landsmødet. Det skriver Ritzau, mandag den 26. august 2019.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Dramaet i Venstre fortsætter.

Et cirka tre timer langt møde i Venstres sjællandske bagland om partiets fremtidige ledelse onsdag i Rønnede Golf Klub gav ikke større klarhed over, hvor det sjællandske Venstre-folk står i den nuværende formandsstrid i partiet.

Der var i går intet fælles budskab om, hvorvidt den nuværende formandskab med Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen kan støttes af Venstrepolitikerne i Region Sjælland eller ej.

»Vi har haft et godt møde, og det, vi er kommet frem til, tager vi med til forretningsudvalgsmøde og til hovedbestyrelsesmøde og til landsmødet, som jo er den højeste myndighed i partiet,« siger Elo Jensen, formand for regionsbestyrelsen i Region Sjælland, til Berlingske og de andre fremmødte journalister.

Hvad venstrepolitikerne i Rønnede Golf Klub i Region Sjælland er nået frem til om partiets fremtidige ledelse, vil Elo Jensen ikke sige.

»Det holder vi internt,« siger han.

Næsten uanset hvilket spørgsmål der bliver stillet af journalisterne, er svaret det samme.

»Vi har aftalt, at det er det, jeg siger, og ikke andet,« siger Elo Jensen.

En journalist spørger, om mistillid til Lars Løkke Rasmussen har været drøftet.

»Jeg går ud og siger det, vi har aftalt.«

Under valgkampen argumenterede Lars Løkke Rasmussen for en SV-regering. Et ønske, som han gentog efter valget, blandt andet i en video på Facebook. Næstformand Kristian Jensen gik i et stort interview i Berlingske direkte imod sin formand og sagde, at »en SV-regering er ikke svaret«, hvilket fik Claus Hjort Frederiksen til at kalde næstformanden for »illoyal« og forlange hans afgang og erklærede det delte formandskab for dødt. Hjort har efterfølgende trukket sit krav tilbage.

Siden da har kritikken af formandskabet spredt sig. I Midtjylland opfordrede 23 hovedbestyrelsesmedlemmer i samlet flok til, at formandskabet trak sig kollektivt »af hensyn til Venstres fremtid, troværdighed og stabilitet«.

Søndag aften aften annoncerede Løkke på Facebook, at han agter at fortsætte som formand for Venstre.

Tirsdag trak folketingsmedlemmerne Carsten Kissmeyer og Preben Bang Henriksen støtten til både Løkke og Jensen.

Onsdag har endnu et folketingsmedlem meldt sig til koret af kritikere.

»Det er nødvendigt med nyt blod i toppen af partiet på en eller anden facon,« siger Anni Matthiesen til TV SYD.