Tiger Woods deler den barske sandhed: 'Jeg kunne knap nok gå'

Tiger Woods, da han gjorde sig klar til et af de sidste slag. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mike Ehrmann

Tiger Woods har ikke selv delt meget om sin tilstand de seneste år.

Men efter søndagens sejr ved US Masters løftede den amerikanske golfstjerne selv sløret for, hvor skidt han har haft det.

Ryggen har drillet ham i en sådan grad, at han tvivlede på, om han overhovedet kunne gøre comeback på golfbanen.

»Jeg kunne knap nok gå. Jeg kunne ikke sidde, jeg kunne ikke ligge ned. Jeg kunne faktisk ikke ret meget,« fortalte den 43-årige amerikaner efter triumfen, skriver Reuters.

Tiger Woods vandt US Masters søndag aften dansk tid. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW REDINGTON.

Han er blevet opereret i ryggen fire gange i alt, og han har kæmpet sig tilbage. Først var det blot med det formål at få et normalt liv, men lige så stille øjnede han muligheden for at vende tilbage.

Efter søndagens sejr løb han ud til sidelinjen og krammede sønnen Charlie, og det var også børnene, han fokuserede en del på. For de har været vidner til en far, der har levet med store smerter og knap har kunnet bevæge sig.

»Børnene begynder at forstå, hvor meget denne her sport betyder for mig, og hvad jeg har opnået. Inden mit comeback vidste de kun, at golf var skyld i, jeg havde en masse smerter,« fortalte Tiger Woods.

»Hvis jeg prøvede at svinge en kølle, ville jeg nærmest ligge på jorden efter. Jeg kæmpede i årevis, og det er nærmest alt, hvad de husker,« fortalte amerikaneren.

Tiger Woods' familie var med på sidelinjen under turneringen. Mor Kultida (tv.), sønnen Charlie Axel, datteren Sam Alexis og kæresten Erica Herman (th.) heppede på ham hele vejen.  Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE SEGAR.

Han glæder sig over, at hans familie nu igen har formået at skabe gode minder, og da sejren var i hus, havde han stadig svært ved at forstå det, han lige havde præsteret.

»Det er overvældende på grund af alt det, der er sket. Sidste år var jeg heldig, at jeg bare kunne spille igen. Det er helt uvirkeligt for mig at opleve det her,« sagde Tiger Woods.

I maj 2017 var der lidt snak om hans tilstand. Dengang var det golflegenden Jack Nicklaus, der løftede lidt af sløret for, hvordan Tiger Woods - ifølge ham - havde det, for de to havde talt sammen under en middag ved US Masters.

»Han kommer ikke tilbage. Jeg spurgte 'hvorfor ikke?'. Og han svarede 'Han er i for store smerter. Han kan ikke stå op i 10 minutter. Det er nervesmerter. Det går ikke væk så let. Efter nogle dage blev han opereret igen,« sagde Jack Nicklaus.

Selv gik Tiger Woods - før nu - ikke i detaljer med sin tilstand, og han nøjedes blot med at fortælle, at han skulle 'hele', gerne leve uden smerter og vende tilbage til golfen, hvilket han altså har fået succes med.

Det er første gang siden juni 2008, at Tiger Woods har vundet en Major-titel. Woods gik fjerde og sidste runde i to slag under par og endte i samlet 13 slag under par, hvilket var et færre end landsmændene Dustin Johnson, Brooks Koepka og Xander Schauffele, der delte andenpladsen.

Efter sejren er det væltet ind med hilsener til golfstjernen, der også har fået en hyldestvideo af Nike, som du kan se her. Derudover har Tiger Woods fået ord med på vejen fra USA's tidligere præsident Barack Obama.

'Tillykke, Tiger! At komme tilbage og vinde en Master efter alt det, du har været igennem, viser ekspertise, styrke og beslutsomhed,' skriver Obama på Twitter.