Sydamerikanske medier: FCK henter tidligere Manchester United-spiller

Foto: PAUL ELLIS

FC København er angiveligt tæt på en markant forstærkning.

Den tidligere Manchester United- og Real Madrid-spiller Guillermo Varela har ifølge uruguayanske medier besluttet sig for at fortsætte karrieren i den danske hovedstad.

Det er blandt andet Telemundo, der rapporterer, at den 25-årige højreback skifter fra Peñarol i hjemlandet, Uruguay, til FC København.

Ifølge mediet har han takket nej til brasilianske Gremio for at returnere til Europa. Og Telemundo noterer sig, at københavnerne for det meste deltager i Champions League.

I 2013 skiftede han fra Peñarol til Manchester United, hvor han dog havde svært ved at mase sig til spilletid. Fire Premier League-kampe står han noteret for.

Undervejs i sit ophold i den engelske storklub blev han lejet ud til Real Madrid og tyske Eintracht Frankfurt.

Varela står noteret for fem landskampe for Uruguay - blandt andet fik han fuld spilletid i to kampe under sommerens VM-slutrunde i Rusland.

FC Københavns chefscout, Lars Højer Nielsen, afslørede forleden på sin Instagram-profil, at han overværede kampen mellem Peñarol og Fenix.

Det er ingen hemmelighed, at FC Københavns nuværende førstevalg på højrebacken, landsholdsspilleren Peter Ankersen, senest til sommer skal sælges. Og derfor virker det meget plausibelt, at FCK leder efter nyt blod på den position.

Guillermo Varela har kontrakt med Peñarol frem til sommeren 2020, og FC København skal derfor sandsynligvis have tegnebogen frem i forbindelse med det mulige skifte.

FC København har brugt de seneste dage par dage på at få forlænget kontrakter med et par af de bærende spillere - Rasmus Falk har nu kontrakt frem til sommeren 2022, mens FC København har papir på Nicolai Boilesen frem til 2023.

B.T. har forgæves forsøgt at få en kommentar fra FC Københavns manager, Ståle Solbakken.

FC København spiller i aften hjemme mod franske Bordeaux i den sidste runde af Europa League-gruppespillet.