Stram Kurs ser ud til at misse Folketinget

Rasmus Paludan vil fortsætte arbejdet med Stram Kurs, selv om partiet ikke kommer i Folketinget.

folketingsvalg2019
Rasmus Paludan ankommer til valgfesten hos Stram Kurs på Christiansborg i København under Folketingsvalget 2019, onsdag den 5. juni 2019. Onsdag aften holder alle partier valgfest i København i forbindelse med , at der er folketingsvalg, hvor der skal vælges i alt 179 medlemmer til Folketinget.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Stram Kurs og partileder Rasmus Paludan ser ikke ud til at komme i Folketinget.

Partiet får ikke mandater i Sjællands Storkreds, hvor partilederen er opstillet.

Det viser resultatet fra valgkredsen, hvor Stram Kurs har fået lidt over 14.000 stemmer.

Samtidig ligger Stram Kurs under spærregrænsen på 2,0 procent på landsplan med 98,2 procent af stemmerne talt op. Partiet ligger til 1,8 procent.

Netop Sjællands Storkreds var spået som en mulig plan B for partiet til at komme ind i Folketinget, hvis det ikke fik nok stemmer på landsplan.

Selv om Rasmus Paludan ikke kommer i Folketinget, vil Stram Kurs fortsætte sin kamp.

»Vi fortsætter naturligvis vores kamp for, at danskerne kan blive ved med at være danskere i deres eget land.«

»Mit højeste ønske er ikke at komme i Folketinget, men at forhindre Danmarks totale undergang. Det vil jeg blive ved med at forhindre, til den dag jeg dør.«

»Jeg håber, at vi nu har tid, med de tilskud, vi får (partistøtte, red.), til at udvikle partiet og få flere aktive medlemmer,« siger han.

Det er første gang, at Stram Kurs og partileder Rasmus Paludan stiller op til Folketinget.

Medierne har i løbet af det seneste år i højere grad fået øjnene op for Rasmus Paludan i takt med, at han har demonstreret rundt om i landet og lagt videoerne på YouTube.

Partiet blev stiftet i 2017, men blev først opstillingsberettiget, efter at moddemonstranter i påsken skabte stor uro på Nørrebro i forbindelse med et besøg af Rasmus Paludan.

Stram Kurs' partiprogram omfatter blandt andet, at islam skal forbydes.

/ritzau/