Større salg af medicin bidrager til dansk eksportvækst

De danske virksomheder solgte i juli mere medicin til udlandet end juli sidste år, og det bidrog til at øge landets samlede eksport.

Faktisk blev der eksporteret så meget, at eksporten overgik importen målt i kroner og øre. Derved var der overskud på handelsbalancen i juli sammenlignet med samme måned sidste år.

Det fremgår af tal fra Danmarks Statistik.

»Verden ramler omkring os, men eksporten fortsætter heldigvis med at trodse den globale modvind,« siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri, i en skriftlig kommentar.

»Det er især vores store eksport af medicin og maskiner, der får os godt igennem en tid med international uro og lav vækst,« siger Allan Sørensen, chefanalytiker i Dansk Industri, i en skriftlig kommentar.

Mens handelsoverskuddet voksede i juli i forhold til samme måned i fjor, så faldt den danske betalingsbalance i juli sammenlignet med måneden før.

Betalingsbalancen dækker over alle de økonomiske handler, som et land har med udlandet. Det kan være alt fra til- og frastrømning af udenlandsk valuta og varer eller tjenester.

Danmark har haft overskud på sin betalingsbalance siden 1980.

/ritzau/