Spidskandidat forlader Dansk Folkeparti – fortsætter som løsgænger

Jakob Søgaard Clausen har meldt sig ud af Dansk Folkeparti og fortsætter i Aarhus Byråd som løsgænger.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Endnu en politiker forlader Dansk Folkeparti. Denne gang er der tale om byrådsmedlem i Aarhus Jakob Søgaard Clausen, der ved seneste kommunalvalg var partiets spidskandidat i byen.

»Jeg kan ikke længere se mig i det projekt, det er blevet til, og jeg vil ikke længere stå model til den situation, det har udviklet sig til for Dansk Folkeparti,« siger Jakob Søgaard Clausen til TV 2 ØSTJYLLAND.

Han fortæller, at han har brugt sommeren på at tænke over beslutningen. En beslutning, som han fredag formiddag har meddelt til partiets bagland i Aarhus.

»Det Dansk Folkeparti, vi har i dag, ser markant anderledes ud end det, der var for et halvt år siden. Vi har mistet mange i Folketinget og i baglandet. Det har betydning for den troværdighed, vi havde, og vi har lidt et stort knæk. Det er svært at forholde sig til, når man er ude som lokalpolitiker,« siger Jakob Søgaard Clausen.

I begyndelsen af året blev Morten Messerschmidt valgt som ny formand for Dansk Folkeparti.

»Det har ikke givet den ro, som var mit ønske og håb. Jeg bakkede op om ham og håbede, vi kunne samle partiet og komme videre, men det er ikke sket,« siger Jakob Søgaard Clausen.

28-årige Jakob Søgaard Clausen fik ved seneste kommunalvalg 1.458 personlige stemmer og blev valgt ind i Aarhus som den eneste fra partiet.

Nu er han fortid i Dansk Folkeparti – som dermed ikke længere er repræsenteret i byrådet i Aarhus.

Jakob Søgaard Clausen mener ikke, at han svigter de vælgere, der har stemt på ham og partiet ved at fortsætte som løsgænger i stedet for at lade mandatet blive i partiet.

»Det er selvfølgelig noget, jeg har overvejet. Men jeg var spidskandidat og har udviklet politikken og vores mærkesager, og de ting kommer jeg til at arbejde videre med. Så hvis man har stemt på os ud fra politik, kan man være rolig, for det kommer jeg til at arbejde videre med.«

Han afviser, at han vil forsøge sig ved det kommende folketingsvalg.

Flere tidligere partikollegaer har de seneste måneder taget turen til Danmarksdemokraterne. Senest offentliggjorde Hans Kristian Skibby sig som ny kandidat for Inger Støjbergs nye parti til det kommende folketingsvalg.

Er du på vej til Danmarksdemokraterne?

»Det, der fylder for mig, er Dansk Folkeparti og beslutningen om at melde mig ud. Den skal lige bundfælde sig, og så må jeg senere se på, hvad fremtiden skal byde på,« siger Jakob Søgaard Clausen.