Solbakkens FCK har givet Brøndby kæmpe baghjul: 'Det går hurtigt i fodbold'

Foto: Liselotte Sabroe

Forskellen på Brøndby IF og FC København anno 2018 kontra 2019-udgaverne er i den grad til at tage at føle på.

Mens Brøndby IF sluttede sidste sæson knusende 27 point foran de evige rivaler, så er situationen i denne sæson omvendt. Inden det imødesete derby søndag fører FCK nemlig med netop 27 point ned til de blågule.

Altså en pointmæssig - og spillemæssig - turnaround, som falder i øjnene. Også hos FCK-cheftræner Ståle Solbakken, som sætter ord på lyn-tronskiftet.

»Jeg husker, at jeg stod her sidste år, og alle sagde, hvordan FCK nogensinde skulle kunne hente Brøndby igen. De havde overhalet FCK og den slags. Det går hurtigt i fodbold - tiderne skifter,« smiler nordmanden, da B.T. 'konfronterer' ham med tallene til FCK's fredagstræning..

Foto: Liselotte Sabroe.

Men hvad er så forklaringen på så markant et skifte i styrke på under et år?

»Brøndby beholdt sine spillere, og Zorniger gjorde et godt arbejde og fik dem ind i en god stime. Vi kæmpede hele året, samtidig spillede vi i Europa i gruppespillet. Men nu har Brøndby så måttet give slip på deres profiler, de har mistet træneren og deres sportsdirektør,« siger Solbakken, inden han peger indad:

»Samtidig har vi fået kontinuiteten tilbage og har opbygget et hold hurtigt, efter at vi selv mistede nærmest et halvt hold. Det er måske den hurtigste opbygning af et hold, jeg har været med til.«

FCK-træneren roser den nuværende gruppe, som går ind til kampen på Brøndby Stadion som favoritter.

»Vi har fået konceptet op at stå, og hele truppen har bevist, at vi kan begå os. Vi har jo faktisk været ret uheldige med skader hos vores profiler i år,« siger nordmanden og nævner Viktor Fischer, Andreas Bjelland, Robert Skov, Nicolai Boilesen og Rasmus Falk, som alle har siddet ude med skader.

Sidste års store forskel i Brøndby IF's favør var en usædvanlig situation. Kigger man på bare de sidste 10 sæsoner, så er det mere normen end undtagelsen, at FCK giver vestegnsrivalerne baghjul. I enkelte sæsoner meget markant og med et stort tocifret point-antal.

Står det til Ståle Solbakken, er 2018-sæsonen en enlig svale. For hele klubbens strategi er at vinde guld hvert år - og for fansene ikke mindst - er det vigtigt, at FCK også tager teten for næsen af Brøndby IF og alle de andre konkurrenter i de næste mange år.

»Brøndby IF vil altid være den største konkurrent. De har jo deres strategi på plads, så de skal nok hurtigt komme på plads. Men forhåbentligt ikke lige så hurtigt, som vi selv kom tilbage,« siger Solbakken.

Derfor er FCK-træneren også positivt stemt over for de meldinger, som den nye stærke mand i FCK, rigmanden Lars Seier Christensen, er kommet med, siden han købte 22,5 procent af aktierne i Parken Sport & Entertinament.

Han har ved flere lejligheder, siden han smed 222 millioner kroner i selskabet bag FCK, ytret et ønske om at bruge flere af koncernens penge til fodboldklubben. Det flugter med lignende offensive meldinger, som superligakonkurrenterne Brøndby IF og FC Midtjylland er kommet med.

I torsdags var Seier Christensen på besøg til en FCK-træning for første gang, hvor Solbakken fik lejlighed til at spise frokost med ham.

»Mit indtryk af ham er vældig positivt. Vi har haft gode samtaler for at se, hvordan vi kan bringe klubben fremad. Hvis FCM eller BIF begynder at bruge flere penge er ikke ligegyldigt, men vi får jo ikke selv hverken flere eller færre penge af den grund,. Vi skal bare være ansvarlige og være gode til talentudvikling og alle de andre ting,« siger han.

Hør seneste episode af B.T.s podcast 'Transfervinduet' herunder, og husk, du også kan høre den i vores app lige HER